Opdrachtgevers:

Lucas en Mario trainen voor Kazan

Lucas en Mario trainen voor Kazan

donderdag 25 april 2019

Lucas en Mario trainen voor Kazan

22 t/m 27 augustus: WorldSkills 2019

 

Lucas Muilwijk en Mario Nederlof waren in februari van dit jaar de winnaars van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg van Branchevereniging VHG. Als Nederlandse kampioenen nemen ze van 22 tot 27 augustus deel aan WorldSkills 2019 in Kazan (Rusland). Samen met 23 andere teams strijden ze daar om de wereldtitel in het onderdeel Tuinaanleg. Ze hebben er enorm veel zin in. Lucas en Mario zijn leerlingen van Wellantcollege. Hun coach is Mark van Noppen. Internationaal expert namens VHG is Nicole Slagmolen.

Het is het tweede jaar op rij dat een team van Wellantcollege deelneemt aan een internationale wedstrijd Tuinaanleg. Vorig jaar werd hun team derde tijdens EuroSkills 2018.

Training
Lucas Muilwijk werkt bij Schonewille Hoveniers in Noorden en Mario Nederlof bij Vogelaar Hoveniers en Bestratingen in Krimpen aan den IJssel. Natuurlijk trainen de jongens intensief voordat ze naar Rusland gaan. Ze hebben al een training in Duitsland achter de rug en gaan nog naar China! In Nederland wordt getraind bij Wellantcollege en de werkgever van Mario Nederlof heeft een paar tuinen beschikbaar gesteld om te oefenen.

WorldSkills 2019
Aan WorldSkills 2019 nemen in totaal 1.600 jonge vakmensen uit de hele wereld deel in méér dan 56 competities. Team Nederland bestaat uit 28 kandidaten in een groot scala aan beroepen.

Foto: Het Nederlandse team Tuinaanleg met links Mario Nederlof en rechts Lucas Muilwijk. Midden: expert Nicole Slagmolen.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten