Opdrachtgevers:

Meer dan de helft van de jongeren staat open voor de groene sector

Meer dan de helft van de jongeren staat open voor de groene sector

donderdag 26 juli 2018

Meer dan de helft van de jongeren staat open voor de groene sector

GroenPact heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de drijfveren van jongeren om voor de groene sector te kiezen. De conclusie: 51% van de leerlingen overweegt om misschien later in de groene sector te gaan werken. Tegelijkertijd heeft deze groep nog een weinig vastomlijnd idee over wat ze later werkelijk willen worden. 

 

De aanvankelijke interesse van jongeren leidt niet automatisch tot een keuze voor een beroep in de groene sector. Nog geen 5% van het aantal studenten in Nederland kiest uiteindelijk voor een groene opleiding. Het onderzoeksteam maakte bij de geïnteresseerde jongeren onderscheid in drie verschillende typen: jongeren die zijn geïnteresseerd in techniek, breed geïnteresseerde jongeren en terughoudende jongeren. Iedere groep vraagt een andere benadering.

Bekendheid
Bij het onderzoek viel ook op dat veel leerlingen niet weten wat de mogelijkheden en kansen in groene sector zijn. Verder hebben ze weinig vastomlijnde ideeën over toekomstige opleidingen en carrière. De conclusie is dan ook dat er bij jongeren moet worden gewerkt aan het bekender maken van de groene sector. Zeker omdat onze sector als topsector meer dan ooit op de kaart staat. Maar liefst 15% van de arbeidsmarkt is groen. Dat moeten we vertalen in meer belangstelling voor de groene opleidingen.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten