Opdrachtgevers:

Milieulijst 2020: ook binnengroen opgenomen

Milieulijst 2020: ook binnengroen opgenomen

donderdag 9 januari 2020

Milieulijst 2020: ook binnengroen opgenomen

Goed nieuws: inpandige muurbegroeiingssystemen staan op de Milieulijst die de overheid jaarlijks publiceert. Dit houdt in dat de investering in begroeide oppervlakken van minstens vijf vierkante meter per systeem in aanmerking komt voor de fiscale MIA en/of Vamil-regeling. Hiermee stimuleert de overheid ondernemers om duurzaam te investeren.

De regeling voor vegetatiedaken en gevel- of muurbegroeiingssystemen staat ook weer in de lijst, evenals de lithiumaccu of brandstofcel voor professioneel gereedschap. Door een uitgebreide lobby bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) slaagde Branchevereniging VHG er eerder al in om de aanschaf van lithiumhoudende accu’s in elektrisch gereedschap voor ondernemers in de groene sector op de MIA-lijst te krijgen.

Vamil
De Vamilregeling biedt de mogelijkheid 75% van een investering op een willekeurig moment af te schrijven. Begint de code op de Brochure en Milieulijst met een A, B, C of F dan is voor dat bedrijfsmiddel willekeurige afschrijving mogelijk. Hoe snel of langzaam u afschrijft, bepaalt u dan zelf. Het is zelfs mogelijk om 75% van de investering al in het jaar van aanschaf af te schrijven. De overige 25% schrijft u wel regulier af.

Extra aftrek
Dankzij de MIA-regeling kunt u profiteren van een extra aftrekmogelijkheid van de fiscale winst; bovenop de andere fiscale aftrekmogelijkheden zoals de willekeurige afschrijving. Als u een bedrijfsmiddel heeft aangeschaft waarvan de code in de Milieulijst begint met een A, B, D, E, F of G mag 13,5%, 27% of 36% van het investeringsbedrag extra ten laste worden gebracht van de winst over het kalenderjaar waarin het bedrijfsmiddel is aangeschaft.

Meer informatie
Voor meer informatie of vragen over dit artikel of de MIA/Vamilregeling 2020 kunt u contact opnemen met de VHG Ondernemershelpdesk via ondernemershelpdesk@vhg.org of 030 - 659 56 50.

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten