Opdrachtgevers:

Mooie toekomst voor nieuwe vakgenoten

Mooie toekomst voor nieuwe vakgenoten

vrijdag 26 juli 2019

Mooie toekomst voor nieuwe vakgenoten

Op 17 juli bij de diploma-uitreiking aan 75 mbo-leerlingen van Wellant mbo Houten zag VHG-directeur Egbert Roozen in de volle zaal louter blije gezichten. Van de geslaagden had bijna iedereen al werk of ging verder studeren. Onze groene sector heeft er weer veel goede vakgenoten bij.

Egbert Roozen bracht in herinnering hoe de groene sector er tien jaar geleden voor stond. Groen was toen vooral voor decoratie. Hoe anders is dat nu. “Onze groene sector heeft de oplossingen op veel hedendaagse milieuproblemen, zoals hoosbuien, droogte, hitte en te weinig bijen en vlinders. Dat is het belang van het vak dat wij met elkaar hebben. Jullie gaan werken aan de kwaliteit van ons leven, aan onze leefomgeving. Als nieuwe vakgenoten leveren jullie een bijdrage aan die visie. Daarmee wacht jullie een mooie toekomst.” De directeur van VHG riep alle aanwezigen op om het mooie groene vak verder uit te dragen. “We hebben méér jongeren nodig die het leuk vinden in het groen aan de slag te gaan.”

Internationale vakwedstrijden
In dat verband is de deelname aan internationale vakwedstrijden een mooie promotie. Vorig jaar kwamen twee leerlingen van Wellant mbo Houten, Jochem Molenaar en Willem Stougie, met diverse prijzen terug van EuroSkills 2018 in Boedapest. Nu gaan twee leerlingen van alweer Wellant mbo naar WorldSkills 2019 in Kazan (Rusland). Lucas Muilwijk en Mario Nederlof, hun docenten/trainers Mark van Noppen en Willem Heuseveldt en internationaal expert Nicole Slagmolen ontvingen van Egbert Roozen een mascotte – de Nederlandse leeuw – en met een luid applaus wenste iedereen hen veel succes.   

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten