Opdrachtgevers:

Nederland Zoemt zoekt hoveniers/groenvoorzieners

Nederland Zoemt zoekt hoveniers/groenvoorzieners

donderdag 12 oktober 2017

Nederland Zoemt zoekt hoveniers/groenvoorzieners

Is uw bedrijf bedreven in bijvriendelijk beheer en bijvriendelijke inrichting? Meld u dan aan voor de actie ‘Nederland Zoemt’. Branchevereniging VHG is een van de partners in dit initiatief dat in actie komt voor de wilde bij. Dat is hard nodig, want de Nederlandse wilde bijen zijn in gevaar: de helft van alle soorten is bedreigd. Dit heeft niet alleen grote gevolgen voor de bijen zelf, maar ook voor ons. Wilde bijen spelen namelijk een grote rol bij de bestuiving van onze landbouwgewassen: tachtig procent van onze eetbare gewassen is ervan afhankelijk. Wilde bijen zijn dus cruciaal voor de productie van ons voedsel. 

Veel gemeenten zijn al actief bezig hun groenbeheer bijvriendelijker te maken. Nederland Zoemt gaat gemeenten hierbij helpen met advies, praktische informatie over bijvriendelijk groenbeheer, aanleg van wilde bijenplekken en de benoeming van bijvriendelijke gemeenten.

VHG-leden kunnen helpen
Onder de VHG-leden zijn natuurlijk al diverse bedrijven bedreven in het bijvriendelijk beheren en inrichten van de openbare ruimte. Er zijn diverse gemeenten die bijvriendelijk beheer willen uitvoeren, maar niet goed weten hoe dit in de praktijk te realiseren. Hiervoor kunnen de VHG-leden met ervaring de gemeenten van dienst zijn. Nederland Zoemt maakt na een hulpvraag van een gemeente via VHG de koppeling met een bijvriendelijk groenbedrijf uit de regio. Dit biedt natuurlijk kansen tot verdere samenwerking met een dergelijke gemeente, zowel op het gebied van uitvoering als ook in plan- en beleidsvorming.

Meedoen? Stuur een mail aan Egbert Roozen of Ingrid Sangers van Branchevereniging VHG.

Kijk hier voor meer informatie over Nederland Zoemt.

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten