Opdrachtgevers:

Nederlandse kampioenen Tuinaanleg vierde in Chinese testwedstrijd

Nederlandse kampioenen Tuinaanleg vierde in Chinese testwedstrijd

donderdag 27 juni 2019

Nederlandse kampioenen Tuinaanleg vierde in Chinese testwedstrijd

Lucas Muilwijk en Mario Nederlof zijn de Nederlands kampioenen Tuinaanleg 2019. Eind augustus doen ze mee aan het wereldkampioenschap, WorldSkills 2019, in Kazan, Rusland. Al enige maanden trainen ze er hard voor. Samen met internationaal expert Nicole Slagmolen en hun trainers bij Wellant mbo gingen ze voor een testwedstrijd naar Hunangshan City, vierhonderd kilometer de binnenlanden van China in. Voor de jongens een onvergetelijke ervaring. Ze werden er vierde en weten precies wat ze nog te doen staat.

Het was een wedstrijd tegen vijf tegenstanders die de jongens ook in Kazan gaan tegenkomen: China, Colombia, Estland, Italië en Taiwan. De opdracht bestond onder meer uit een stapelmuur, een gemetselde muur, een vijver met pomp, een schutting met verticale beplanting, cirkels van metaal, hoogteverschillen en beplanting. Opdracht en materialen zijn vergelijkbaar met wat er straks in Kazan wacht.

Leerzaam
Nicole Slagmolen spreekt van een leuke en leerzame ervaring. “Het was een mooi leerproces met andere mensen, een andere cultuur, andere gewoontes, de voertaal Engels en de hitte. Lucas en Mario gingen er goed mee om. Hard werken is hun sterkste punt. Ze laten zich ook niet snel  gek maken. Dat is heel belangrijk bij zo’n wedstrijd. We gaan extra oefenen op de voorbereiding, het hakken van natuursteen, de beplanting en metselen. En de maatvoering. Als je die niet secuur doet, laat je punten liggen.”

Geweldige week
Lucas Muilwijk vond het een geweldige week: “We hebben geleerd om te gaan met de tijdsdruk. Iedere dag moest er wat af en dat is ons gelukt. Natuursteen hakken voor de stapelmuur en een cirkel met keien was lastig. Daar gaan we nog goed op oefenen. Verder is China een geweldig land. Mooie cultuur, gastvrije mensen maar wel heel warm en benauwd.” “We weten nu waar we nog aan moeten werken”, zegt Mario. “Iets sneller werken zodat we tijd overhouden voor een betere afwerking. En de Nederlands kampioen metselen, Erik Hop, gaat ons nog wat handigheidjes van het metselen bijbrengen.” Uiteindelijk won China. Tweede werd Italië, derde Estland en kort daarachter Nederland.

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten