Opdrachtgevers:

Niet vergeten: vraag subsidie aan voor uw bbl-leerling.

Niet vergeten: vraag subsidie aan voor uw bbl-leerling.

donderdag 25 juni 2020

Niet vergeten: vraag subsidie aan voor uw bbl-leerling.

Heeft u een bbl-leerling in dienst? Dan kunt u een beroep doen op subsidie. Er zijn twee mogelijkheden: bbl-subsidie van Colland Arbeidsmarkt of een tegemoetkoming in de kosten via de Subsidieregeling Praktijkleren van het RVO. Dien tijdig uw aanvraag in.

Bbl-subsidie van Colland
Na afloop van een schooljaar kunt u subsidie aanvragen bij Colland. De subsidie voor een jeugdige werknemer loopt van maximaal € 3.000,00 in het eerste volledige leerjaar tot maximaal € 1.000,00 voor het volledige 3e leerjaar. Als u er voor kiest tevens de schooldag van een vakvolwassen leerling door te betalen, komt u ook in aanmerking voor de bbl-subsidie. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website van Colland Arbeidsmarkt

Subsidieregeling Praktijkleren RVO
U kunt ook subsidie aanvragen bij het RVO, via de zogenaamde subsidieregeling praktijkleren. Deze subsidie is een tegemoetkoming in de kosten die u maakt voor de begeleiding van een bbl-leerling. Deze subsidie is aan te vragen vanaf 1 juli 2020. Let op! U heeft tot 16 september 2020 de tijd om deze subsidie aan te vragen.

Voorschot
Vanaf 1 juni kunt u bij RVO een voorschot aanvragen. Deze mogelijkheid wordt dit jaar geboden in het kader van de crisismaatregelen in verband met de coronacrisis. Wanneer u een voorschot aanvraagt, bent u ook verplicht om uiterlijk 16 september 2020 om 17:00 een definitieve aanvraag voor de subsidie praktijkleren te hebben ingediend.

Aanvragen gaat via: https://mijn.rvo.nl/praktijkleren. Hier vindt u ook meer informatie over deze regeling en uitleg over het aanvragen. Belangrijk is dat u beschikt over eHerkenning.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten