Opdrachtgevers:

Nieuw lesmateriaal MBO Keuzevak dak- en gevelgroen beschikbaar

Nieuw lesmateriaal MBO Keuzevak dak- en gevelgroen beschikbaar

donderdag 5 juli 2018

Nieuw lesmateriaal MBO Keuzevak dak- en gevelgroen beschikbaar

Dinsdag 3 juli vond in Amsterdam de lancering plaats van het nieuwe lesmateriaal voor het keuzedeel Dak- en Gevelbegroening voor niveau 3 en 4. Bij de ontwikkeling hiervan werkten bedrijfsleven en onderwijs nauw samen. 

 

Tijdens een bijeenkomst in Startup Village in Amsterdam verzorgde Mario Geuze van Branchevereniging VHG de officiële lancering van de lesmodule. Dat gebeurde met de opening van een ‘groenedakkoffer’.

De online module is beschikbaar via Wikiwijs leermiddelenplein.

Eric Soer (Aeres mbo Velp) lichtte het lesmateriaal verder toe aan de aanwezige docenten uit het mbo. Daarnaast werd er uitgebreid stilgestaan bij de opgedane ervaringen van de pilotscholen.

Innovatief
De uitdagingen van de 21e eeuw vragen om innovatief onderwijs voor vakmensen. Het vraagt ook om een manier van lesgeven die op de student van de toekomst gericht is, door onder meer gebruik te maken van gastlessen uit het bedrijfsleven. Met de ontwikkeling van het lesmateriaal is rekening gehouden met de exameneisen van de persoonscertificaten van Stichting Groenkeur.

Scholen en bedrijven
Deelnemende bedrijven aan het project zijn: De Dakdokters Amsterdam, BTL Advies, Groendak Scherpenzeel, Optigroen Nijkerk, Van der Tol Hollandsche Rading en Branchevereniging VHG.

De onderwijspartijen zijn: Hogeschool Van Hall Larenstein Leeuwarden, Nordwincollege Leeuwarden, Wellantcollege Houten, Aeres Hogeschool Almere en Aeres mbo Velp.

Het project is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het ministerie van Economische Zaken, via het KennisCentrum Natuur en Leefomgeving (KCNL).

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten