Opdrachtgevers:

Nieuw UBO-register ook voor u?

Nieuw UBO-register ook voor u?

donderdag 24 september 2020

Nieuw UBO-register ook voor u?

Meer dan 1,5 miljoen organisaties krijgen binnenkort te maken met het UBO-register. Vanaf 27 september moeten veel organisaties UBO's gaan inschrijven in dit nieuwe register. UBO's zijn personen die meer dan 25% van het economisch belang in een organisatie hebben. 

UBO staat voor Ultimate Beneficial Owner, ofwel uiteindelijk belanghebbende van een organisatie. Dit zijn de personen die de uiteindelijke eigenaar zijn van of zeggenschap hebben over een organisatie. Denk aan personen die meer dan 25% van de aandelen hebben in een bv. Of personen die meer dan 25% direct of indirect eigendomsbelang hebben in een vof of maatschap.

Waarom een UBO-register?
Het UBO-register komt voort uit Europese regelgeving. Het gaat bijdragen aan het voorkomen van het gebruik van het financiële stelsel voor witwaspraktijken en terrorismefinanciering. Het UBO-register maakt transparanter wie aan de touwtjes trekt bij organisaties die in Nederland zijn opgericht. Zo kunnen personen hun financieel-economische criminaliteit niet meer verhullen achter juridische entiteiten. Daarnaast kunnen personen en organisaties door de openbaarheid van het register beter geïnformeerd besluiten met wie zij zaken doen. Elk EU-land moet een UBO-register bijhouden. In Nederland is het beheer van het UBO-register ondergebracht bij de Kamer van Koophandel (KVK).

Moet ik ook UBO's gaan inschrijven?
KvK stuurt tijdig een brief aan alle opgaveplichtige organisaties die in het Handelsregister staan. In deze brief staat hoe u de UBO's kunt inschrijven. Dit kan online, via een formulier (post) of via de notaris. U hebt tot 27 maart 2022 de tijd om opgave te doen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Wie meerdere organisaties heeft, moet per organisatie een UBO-opgave doen. Of u ook UBO’s moet gaan inschrijven leest u in dit artikel van de KvK

Bron: KvK

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten