Opdrachtgevers:

Nieuwe Richtlijn Bomen Effect Analyse

Nieuwe Richtlijn Bomen Effect Analyse

donderdag 16 mei 2019

Nieuwe Richtlijn Bomen Effect Analyse

Vandaag, 16 mei, wordt de nieuwe 'Richtlijn BEA' (Bomen Effect Analyse) gepresenteerd in Apeldoorn tijdens de Boominfodag 2019. De Bomen Effect Analyse werd in 2003 door de Bomenstichting geïntroduceerd als modelbeoordeling. Het stelt professionals in staat om de effecten op bomen in kaart te brengen van geplande werkzaamheden en activiteiten in de openbare ruimte. De modelbeoordeling werd veel gebruikt.

 

Richtlijn BEA 
De werkwijze bij het ontwerpen en uitvoeren van projecten in de buitenruimte is echter in de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Reden voor opdrachtgevers en -nemers om de Bomenstichting te vragen de BEA te actualiseren. De Bomenstichting heeft in nauwe samenwerking met de CROW, aan dit verzoek voldaan. Het resultaat is ‘de Richtlijn BEA’ die tijdens de Boominfodag op 16 mei in Apeldoorn wordt gepresenteerd. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan de Apeldoornse wethouder Marc Sandmann.

Bouwstenen
De Richtlijn BEA maakt een objectieve, transparante afweging mogelijk. Op basis van 12 ‘bouwstenen’ wordt volgens een vast patroon informatie verzameld. Op basis daarvan wordt bepaald wat de gevolgen van de geplande activiteiten zijn voor de bomen. Ook kan de boomspecialist vaststellen wat er dan nodig is om bomen in goede conditie te houden. Vast onderdeel is het benoemen van alternatieven waardoor bomenbehoud voor de toekomst mogelijk is en de kwaliteit van de boom kan verbeteren.

Bestellen
De gedrukte versie van de Richtlijn BEA is te bestellen bij de Bomenstichting. Vanaf medio mei 2019 maakt de Richtlijn BEA deel uit van de CROW-Kennismodule Bomen.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten