Opdrachtgevers:

Nieuwe VHG-handleiding De Levende Openbare Ruimte is uit!

Nieuwe VHG-handleiding De Levende Openbare Ruimte is uit!

donderdag 29 oktober 2020

Nieuwe VHG-handleiding De Levende Openbare Ruimte is uit!

De nieuwe VHG-handleiding De Levende Openbare Ruimte is uit. Het eerste exemplaar werd vorige week donderdag– tijdens het oogstfeest van de City Deal Klimaatadaptatie – overhandigd aan Donné Slangen (Ministerie LNV). Afgelopen maandag nam burgemeester Liesbeth Spies (Alphen aan den Rijn) het tweede exemplaar in ontvangst. De handleiding is in opdracht van VHG geschreven door Kim van der Leest en met medewerking van NL Greenlabel tot stand gekomen. Wilt u ermee aan de slag? Bekijk de mogelijkheden.

De handleiding gaat over groen in de openbare ruimte en semi-openbaar groen, zoals bijvoorbeeld een bedrijventerrein, sportterrein, zorgterrein of begraafplaats. Het is een rijk geïllustreerd boekwerk vol inspirerende praktijkvoorbeelden voor toekomstbestendige gezonde en leefbare steden. Goed voor mens, klimaat, natuur en economie. Over groen dat bijdraagt aan het integraal aanpakken van de maatschappelijke uitdagingen op het gebied van waterberging, hittestress, gezondheid, biodiversiteit en circulariteit.

Belang groenprofessional
In de handleiding veel aandacht voor het belang van de bodem en het behoud van gezonde bomen. Ook oplossingen tegen hittestress en multifunctionele wadi’s komen aan bod, evenals ecologische bermen. Daarnaast gaat de handleiding over beweegvriendelijke steden, drukte verdelen en stille plekken. En over ontwikkelingen zoals burgerparticipatie en deeltuinen. Steeds wordt daarbij het belang van vakkundige aanleg en professioneel beheer benadrukt.

Bestellen
Wilt u aan de slag met de Handleiding De Levende Openbare Ruimte? Als lid van Branchevereniging VHG krijgt u een aantrekkelijke korting. Als VHG-lid betaalt u € 40,- excl. btw in plaats van € 65,- excl. btw. Voor niet-leden bedraagt de handleiding € 65,- excl. btw. Klik hier om de handleiding te bestellen.

Online versie
Als lid van VHG kunt u ook een digitaal exemplaar downloaden en bijvoorbeeld op uw eigen website publiceren. Bekijk hier de digitale versie van De Levende Openbare Ruimte.

PowerPointpresentatie
U kunt een PowerPointpresentatie downloaden (9 dia's) en uw eigen diabladen toevoegen, bijvoorbeeld met foto's van uw eigen projecten die aansluiten op de handleiding.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten