Opdrachtgevers:

Nieuwe voorzitter bij ELCA

Nieuwe voorzitter bij ELCA

donderdag 11 april 2019

Nieuwe voorzitter bij ELCA

ELCA, de Europese koepelorganisatie van hoveniers en groenvoorzieners, heeft een nieuwe voorzitter. De heer Henrik Bos uit Finland is de opvolger van de Franse voorzitter Emmanuel Mony. Hij werd unaniem gekozen door het ELCA-presidium tijdens de bijeenkomst in Nice op 4 april.

De nieuwe voorzitter heeft amibitieuze doelstellingen voor de komende drie jaar. Zijn motto: “Onderdeel zijn van het meest groene netwerk om een groenere wereld te creëren”. Met intensieve lobby van de ELCA wil hij in het bijzonder de boodschap naar voren brengen dat groenprofessionals dagelijks werken aan het realiseren van meerdere oplossingen voor bestaande problemen in de leefomgeving.

Trouw lid
Henrik Bos is een groenprofessional uit Finland die al op jonge leeftijd het vak leerde. In 1998 kocht hij het bedrijf van zijn vader, dat hij vijf jaar geleden verkocht aan de VRJ Group, het bedrijf waar hij momenteel werkzaam is. Zijn onderneming is al meer dan dertig jaar lid van ELCA en hij nam deel aan vele ELCA-excursies.

Henrik is erg actief in de groensector. Hij is onder andere bestuurslid van de Finse brancheorganisatie van groenprofessionals en van de Finse organisatie voor infrastructuur constructies. Ook is hij World Skills Expert. In 2017 was hij World Skills Skill-manager.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten