Opdrachtgevers:

Nu inschrijven voor competitie Interieurbeplanting van het Jaar 2019

Nu inschrijven voor competitie Interieurbeplanting van het Jaar 2019

woensdag 3 oktober 2018

Nu inschrijven voor competitie Interieurbeplanting van het Jaar 2019

 

 

 

 

  

De landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar (IvhJ) gaat weer van start!  Interieurbeplanters (leden en niet-leden van VHG) kunnen hun meest aansprekende binnengroenprojecten insturen. De wedstrijd stimuleert het vakmanschap, inspireert de groensector en toont particuliere, zakelijke en publieke opdrachtgevers met mooiste, technisch goed aangelegde en uitstekend onderhouden interieurgroen.

Deelnemers
De competitie staat open voor leden en niet-leden van VHG Platform Interieurbeplanters. Van 4 oktober tot en met 2 november aanstaande kunnen ze hun project inschrijven via de website VHG.

Jurering en uitreiking
De vakjury maakt uit de inzendingen een voorselectie en bezoekt deze projecten later dit jaar om tot een goede beoordeling te komen. Pas dan bepaalt de jury welke projecten zij nomineren. Alle genomineerden maken kans op het predicaat Interieurbeplanting van het Jaar 2019. De datum van de feestelijke prijsuitreiking wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

De winnaar IvhJ 2018
Met de groene Bibliotheek van Schiedam in 2016 het innovatieve groenproject bij Joolz in 2017 en de groene hotellobby van het Hyatt Regency Spinoza als voorgangers daagt het platform Interieurbeplanters van VHG de sector uit om deze eerdere winnaars te evenaren of zelfs te overtreffen.

Het winnende project van 2018 valt op door de integraliteit: de synergie binnen het designteam en de totaalvisie op duurzaamheid. Ook blijkt het complete denken uit de maatschappelijke taak die is opgepakt door binnen- en buitengroen te integreren. De jury stelt als eindoordeel: “Projectontwikkelaar Aedes Real Estate heeft visie en werkt met partijen die deze visie kunnen verwezenlijken. Sempergreen Vertical Systems is gekozen als een gespecialiseerde leverancier en zeer ervaren interieurbeplanter. De samenwerking heeft tot een prachtig resultaat geleid, zowel bij oplevering alsook voor de komende jaren. De interieurbeplanting en de groene wand zijn een essentieel onderdeel van de beoogde duurzame kwaliteit. De wand straalt huiselijke gastvrijheid uit en is – in de woorden van de hoteleigenaar – een echte blikvanger en ‘conversation starter’: ideaal voor in een hotellobby.”

Ook de drie in 2018 genomineerde projecten -Workbrands in Eindhoven door Interieurbeplanting De Klerk, het Erasmus MC in Rotterdam door Van der Tol en Campus 013 in Tilburg door Copijn Groenaanleg en beheer- laten zien dat interieurbeplanting in elke omgeving een grote toegevoegde waarde heeft en bijdraagt aan welzijn en welbevinden. 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten