Opdrachtgevers:

Omzet VHG-leden groeit voor vijfde jaar op rij, met bijna 10% in 2018

Omzet VHG-leden groeit voor vijfde jaar op rij, met bijna 10% in 2018

donderdag 18 juli 2019

Omzet VHG-leden groeit voor vijfde jaar op rij, met bijna 10% in 2018

De leden van Branchevereniging VHG hebben in 2018 bijna 1,6 miljard euro omgezet. Dat blijkt uit het onderzoeksrapport Omzet en arbeidsmarkt groene sector 2018 dat in opdracht van Branchevereniging VHG door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is opgesteld.

Het grootste aandeel (96 procent) kwam voor rekening van de groenvoorzieners inclusief dak- en gevelbegroeners en hoveniers. De omzet van VHG-leden steeg in 2018 met 9,6% ten opzichte van 2017. Dat is het vijfde opeenvolgende jaar waarin de omzet toeneemt. De splitsing naar bedrijfsgrootte laat zien dat deze groei met name afkomstig is van kleine bedrijven. Regionaal gezien hebben de VHG-leden in alle provincies meer omzet behaald dan een jaar eerder. VHG-leden in Utrecht spanden de kroon. Daar werd gemiddeld 16% meer omgezet in 2018 dan een jaar eerder.

Het volledige jaarrapport kunt u hier downloaden op. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de VHG Ondernemershelpdesk via ondernemershelpdesk@vhg.org of (030) 659 56 50.

De VHG Ondernemershelpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur, op dinsdagavond tot 20.00 uur. U kunt ook gebruik maken van het wekelijkse spreekuur op dinsdagavond op het Verenigingsbureau in Houten. Een afspraak maakt u eenvoudig online.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten