Opdrachtgevers:

Opening Winterswijk-Kotten markeert uitrol groen lint naar Floriade 2022

Opening Winterswijk-Kotten markeert uitrol groen lint naar Floriade 2022

maandag 25 juni 2018

Opening Winterswijk-Kotten markeert uitrol groen lint naar Floriade 2022

Wethouder buitengebied Wim Elferdink van Winterswijk opende donderdagochtend 21 juni bij Aarde-Werk ‘De Stegge’ in Winterswijk het groene lint bij de Kotten. Deze plek markeert de start van het lint Groen & Biodiversiteit. Dit is een van de zes groene linten die de komende vier jaar vanuit het hele land worden uitgerold naar de Floriade 2022 in Almere. De zes groene linten zijn onderdeel van de actie ‘Floriade 2022, de weg er naar toe’; een initiatief van de Branchevereniging VHG.

Groene linten naar de Floriade
Het thema van dit groene lint is biodiversiteit. De thema’s van de andere linten zijn: water, energie, gezondheid, economische waarde en luchtkwaliteit. Alle thema’s dragen bij aan bewustwording over Growing Green Cities (de gezonde groene steden): het thema van de Floriade 2022. Meer informatie over de groene linten staat op de website Floriade 2022, de weg er naar toe (http://dewegnaardefloriade.nl).

Samenwerken aan gezonde leefomgeving
De groene plek is een samenwerkingsverband van Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof, Aarde-Werk ‘de Stegge’ en Branchevereniging VHG. Met de groene linten willen Branchevereniging VHG en maatschappelijke partners laten zien welke baten groen vervult voor de kwaliteit van de leefomgeving, de biodiversiteit en de gezondheid van mensen. Deze baten passen binnen de boodschap van de Floriade rondom de Growing Green Cities.

Jan Bent van Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof: ”Dertig leerlingen van OBS Kotten maken deze ochtend insectenhotels voor op het terrein en ze ervaren verschillende stukjes natuur op het blotevoetenpad. Als je op de juiste wijze bezig bent met biodiversiteit, ben je direct bezig met hún toekomst.” Wethouder Wim Elferdink: “Biodiversiteit bevorderen staat in het nieuwe collegeprogramma, omdat het bijdraagt aan gezondheid en welbevinden. Met een initiatief als de groene linten bij Aarde-werk De Stegge werken we samen met alle maatschappelijke partners aan een landschap als medicijn, met biodiversiteit als belangrijkste ingrediënt.”

Goed voorbeeld
De Praktijkschool voor Duurzaamheid Aarde-Werk ‘de Stegge’ bevordert de biodiversiteit optimaal. Sinds 2006 neemt de biodiversiteit toe dankzij takkenrillen, beperkt maaien, microklimaatzones, rommelhoekjes en aanplant van vergeten en inheemse plantensoorten. Bij Aarde-Werk ‘de Stegge’ wordt al doende geleerd en met die inzichten wordt het terrein verder ontwikkeld. Het terrein wordt tot een integraal duurzaam systeem gemaakt door biodiversiteit slim te combineren met

  • denken en werken in kringlopen
  • toepassen van duurzame, onuitputtelijke energie
  • beperken van ecologische voetafdruk van de menselijke gebruikers

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten