Opdrachtgevers:

Opnieuw omzetgroei bij VHG-leden

Opnieuw omzetgroei bij VHG-leden

donderdag 24 september 2020

Opnieuw omzetgroei bij VHG-leden

VHG-leden hebben volgens de gegevens van het CBS in 2019 samen ruim 1,46 miljard euro omgezet. Het grootste deel (97%) kwam voor rekening van de bedrijfstypen groenvoorzieners inclusief dak- en gevelbegroeners en hoveniers. De omzet van VHG-leden steeg afgelopen jaar met bijna 6% ten opzichte van 2018. Daarmee is 2019 het zesde opeenvolgende jaar waarin de omzet groeit. Dit en veel meer staat in het jaarrapport ‘Omzet en arbeidsmarkt groene sector 2019’.  

Regionaal gezien hebben VHG-leden in alle provincies meer omzet behaald dan een jaar eerder. Maar de groei van de omzet was in de meeste provincies wel lager dan in 2018. Alleen Limburg, Friesland, en Zeeland lieten in 2019 een hogere omzetgroei zien dan het jaar ervoor.

Veel vaste banen
De meest gangbare cao onder VHG-leden is de cao voor het Hoveniersbedrijf. Ruim 9400 banen bij VHG-leden vallen onder deze cao. De meerderheid van de banen bevindt zich bij de bedrijfstypen groenvoorzieners inclusief dak- en gevelbegroeners en hoveniers. Ruim 70% van de mensen werkzaam bij VHG-leden heeft een vaste baan. Eenzelfde percentage werkt voltijd. Bij twee derde van de banen bij VHG-leden wordt bruto tussen de 1.500 en 3.000 euro per maand verdiend. Bij 6% van de hoveniersbanen hoort een auto van de zaak. Ruim negen op de tien werknemers bij VHG-leden is man en 94% heeft een Nederlandse afkomst. 

Meer informatie
Het volledige jaarrapport ‘Omzet en arbeidsmarkt groene sector 2019’ kunt u hier downloaden. Voor vragen en advies over dit onderwerp kunt u contact opnemen met de VHG-Ondernemershelpdesk via ondernemershelpdesk@vhg.org of (030) 659 56 50. De VHG Ondernemershelpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur en op dinsdagavond tot 20.00 uur.

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten