Opdrachtgevers:

Oproep: fotomateriaal gebouwgebonden groen gevraagd!

Oproep: fotomateriaal gebouwgebonden groen gevraagd!

donderdag 15 november 2018

Oproep: fotomateriaal gebouwgebonden groen gevraagd!

VHG ontwikkelt handleiding Het Levende Gebouw

Na de vernieuwde en succesvolle handleiding De Levende Tuin komt er nu ook een concept over groen op, aan, in en om het gebouw. Kortom: Het Levende Gebouw. Goed beeldmateriaal is van essentieel belang voor deze handleiding. Heeft u foto’s van gerealiseerde gebouwgebonden groenprojecten? Stuur ze in. Liefst projecten met innovatieve toepassingen waar de meerwaarde van groen tot uitdrukking komt. Ook detailfoto’s en beelden met mensen erop zijn welkom. Verder kunt u ook uw ervaringen, tips en ideeën aandragen. U kunt het materiaal sturen naar Mario Geuze, beleidsmedewerker VHG, via m.geuze@vhg.org.

De handleiding is bedoeld als naslagwerk voor groenprofessionals, maar zeker ook als bron van inspiratie en informatie voor opdrachtgevers bij gemeenten, projectontwikkelaars en architecten. “We willen er een brede doelgroep mee aanspreken, niet alleen met ‘wat is er allemaal mogelijk?’, maar vooral ook met ‘hoe kun je het realiseren, wat zijn de randvoorwaarden?’”, stelt Kim van der Leest – groene conceptontwikkelaar en belevingsdeskundige. Zij ontwikkelde voor VHG de handleiding De Levende Tuin 2. “We laten inspirerende voorbeelden zien uit binnen- en buitenland en combineren dat met praktische informatie en gegevens uit wetenschappelijk onderzoek. En dat alles overzichtelijk en geordend weergegeven, waar mogelijk met handige checklists of stappenplannen.”

Input uit de praktijk
“Ik heb er enorm veel zin in om deze handleiding te maken”, zegt Van der Leest. “Samen met het bedrijfsleven. Hoe meer input vanuit de praktijk, hoe beter het beeld dat we samen geven aan opdrachtgevers over de groene mogelijkheden, de aandachtspunten en het belang van de deskundigheid van de groenprofessional!” 

De handleiding Het Levende Gebouw is in het voorjaar van 2019 beschikbaar.

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten