Opdrachtgevers:

Oproep: praat mee over de nul-emissiezones

Oproep: praat mee over de nul-emissiezones

donderdag 12 november 2020

Oproep: praat mee over de nul-emissiezones

In 2025 zullen naar verwachting 50 gemeenten in Nederland de zogenoemde nul-emissiezones gaan invoeren. In de jaren daarna zullen meer gemeenten volgen. De invoering van deze zones raakt ook onze groene branche. Zo mag u straks niet meer met bepaalde typen bestelauto’s en vrachtauto’s deze zones in.

Voor aanleg van onderhoud van tuinen, openbaar groen en groen aan-in-op gebouwen in deze zones stelt ons dit voor de uitdaging om de komende jaren de overschakeling te maken naar elektrisch vervoer, op waterstof of andere alternatieven. VHG volgt dit onderwerp op de voet.

Paneldiscussie
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is bezig met de voorbereiding van een aanpassing van het Reglement Verkeersregels en Verkeertekens (RVV 1990) om het juridische kader voor de nul-emissiezones te regelen. Omdat het ministerie in het kader van de MKB-toets ondernemers mee willen laten denken over de voorgenomen regelgeving, wordt in de week van 7 december een paneldiscussie georganiseerd.

Afspraken
De afspraken over de inrichting van de nul-emissiezones zijn in het voortraject ambtelijk en bestuurlijk afgestemd met MKB-Nederland, TLN en evofenedex. De contouren van de beoogde wijzigingen treft u aan in de brief aan de Tweede Kamer van 5 oktober (CWO/COB 20-23).

Praat u mee?
Heeft u interesse om deel te nemen aan de paneldiscussie? Stuur dan een e- mail naar e.roozen@vhg.org. U wordt dan via VHG aangemeld bij het ministerie.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten