Opdrachtgevers:

Pius Floris Boomverzorging gaat samenwerken met Treeconomics

Pius Floris Boomverzorging gaat samenwerken met Treeconomics

donderdag 11 juni 2020

Pius Floris Boomverzorging gaat samenwerken met Treeconomics

Pius Floris Boomverzorging gaat op structurele basis samenwerken met het Britse bedrijf Treeconomics. Beide partijen hebben daartoe een ‘memorandum of understanding’ (MOU) ondertekend. De krachtenbundeling richt zich op stedelijk boombeheer en de groene infrastructuur in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk.

Treeconomics is gespecialiseerd in het meten en kwantificeren van de ecosysteemdiensten die bomen leveren aan hun omgeving. Het bedrijf heeft aan meer dan 100 i-Tree- en groenwaarderingsprojecten in het Verenigd Koninkrijk en Europa gewerkt.

Pius Floris Boomverzorging houdt zich in Nederland en België bezig met boomonderzoek, boomadvies, realisatie van boomprojecten en uitvoering van boomonderhoud. In het verleden is bij individuele projecten al eerder samengewerkt met Treeconomics. Die samenwerking wordt nu meer structureel van aard. Doel is vooral om beter boombeheer in stedelijk gebied mogelijk te maken.

Jan Willem de Groot, franchisemanager bij Pius Floris Boomverzorging, is blij met de samenwerking. “Wij hebben in 2019 onze eerste i-Tree-studie in Nederland afgerond. De kennis en ervaring van Treeconomics op dat gebied is aanzienlijk. Dat zal het bereik en de kwaliteit van onze service nog verder verbeteren.”

European i-Tree Conference
Pius Floris Boomverzorging en Treeconomics werken al samen in de organisatie van de European i-Tree Conference. Die wordt later dit jaar gehouden in Amsterdam (18 en 19 november 2020).

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten