Opdrachtgevers:

Prijsvraag Bouwen + Biodiversiteit

Prijsvraag Bouwen + Biodiversiteit

donderdag 18 oktober 2018

Prijsvraag Bouwen + Biodiversiteit

Om natuur een vaste plek te geven in het bouwproces, is het van belang dat gemeenten en projectontwikkelaars natuurinclusief bouwen consequent meenemen bij het begin van de planvorming. Om deze ontwikkeling te stimuleren en de impact van natuurinclusief bouwen te vergroten, heeft DuurzaamDoor het initiatief genomen voor de prijsvraag Bouwen + Biodiversiteit, als onderdeel van de activiteiten van de Participatietafel Biodiversiteit (Natuurinclusief bouwen). Kent u innovatieve en ambitieuze voorbeelden van uitvragen waar natuurinclusief bouwen op een slimme en doordachte wijze onderdeel van is? 

Het gaat om bouwprojecten waarbij op, tegen en/of naast de gebouwen groen wordt toegepast dat bijdraagt aan biodiversiteit én tevens aan een gezonde, aantrekkelijke en toekomstbestendige leefomgeving.

Doe mee
Wilt u heel Nederland inspireren met uw goede voorbeeld? Zend uw uitvraag dan in voor de wedstrijd waarna de jury de inzendingen beoordeelt en de drie meest innovatieve en ambitieuze inzendingen nomineert. In het voorjaar van 2019 volgt bekendmaking van de winnende uitvraag tijdens een sprankelende bijeenkomst. De winnaar krijgt een landelijk podium voor zijn initiatief en een mooie, tastbare verrassing. 

De jury bestaat uit Erik Pasveer (bouwmeester gemeente Den Haag), Fred Wouters (directeur Vogelbescherming Nederland), Andy van den Dobbelsteen (hoogleraar Climate Design & Sustainability TU Delft), Jan Fokkema (directeur NEPROM) en Lodewijk Hoekstra (oprichter NL Greenlabel).

Informatie en aanmelden
Alle informatie en criteria voor de prijsvraag vindt u op www.bouwenplusbiodiversiteit.nl.
Nomineren van een project kan tot 14 december 2018. De definitieve aanmelding moet uiterlijk 21 december zijn ontvangen.

Doe mee met de prijsvraag, deel uw voorbeeld van natuurinclusief bouwen in de uitvraag en help mee anderen te inspireren om bouwen en biodiversiteit te verbinden.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten