Opdrachtgevers:

Publicatie BasisinspectieModule blootstelling aan dieselmotoremissies

Publicatie BasisinspectieModule blootstelling aan dieselmotoremissies

donderdag 6 augustus 2020

Publicatie BasisinspectieModule blootstelling aan dieselmotoremissies

De BasisInspectieModule (BIM) is eerder dit jaar tijdelijk ingetrokken, in afwachting van een besluit van de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de grenswaarde. Nu de wettelijke grenswaarde voor DME op 1 juli 2020 van kracht is geworden, wordt de daarop geactualiseerde BasisInspectieModule (BIM) binnenkort gepubliceerd op de website van Inspectie SZW. Deze BIM zal het uitgangspunt vormen voor de handhaving. Lees meer

Inspectie SZW stelt dat bij de actualisatie rekening is gehouden met de stand van de wetenschap en professionele dienstverlening. Deze heeft zich de afgelopen jaren verder ontwikkeld.

Verder stelt Inspectie SZW dat de DME-grenswaarde van 10 µg EC/m3 een minimaal gelijk beschermingsniveau vertegenwoordigt voor alle werknemers die aan DME worden blootgesteld. De waarde is vastgesteld op een niveau dat hoger is dan gebruikelijk voor kankerverwekkende stoffen. In sectoren/branches die al een grenswaarde waren overeengekomen die lager is dan 10 μg EC/m3, zal Inspectie SZW die lagere grenswaarde als uitgangspunt voor de handhaving nemen. De stand der techniek maakt dit daar mogelijk.

Blootstelling voorkomen of minimaliseren
Onverminderd blijft immers gelden dat de blootstelling aan DME wordt voorkomen of zoveel mogelijk geminimaliseerd. Daartoe moet worden voldaan aan de wettelijke verplichting om alle beheersmaatregelen te treffen die technisch uitvoerbaar zijn en in de gegeven situatie toepasbaar. Werknemers worden daarmee zo goed mogelijk beschermd.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten