Opdrachtgevers:

Raamovereenkomst voor onderaanneming zorgt voor vertrouwen

Raamovereenkomst voor onderaanneming zorgt voor vertrouwen

donderdag 17 september 2020

Raamovereenkomst voor onderaanneming zorgt voor vertrouwen

Vanuit de leden is de vraag gekomen naar een raamovereenkomst voor onderaanneming. Naar aanleiding daarvan is een model raamovereenkomst opgesteld. Deze biedt partijen een handvat om de afspraken die zij mondeling maken over een samenwerking, vast te leggen.

Helaas wordt nog wel eens gedacht dat het schriftelijk vastleggen van mondelinge afspraken afbreuk doet aan het vertrouwen dat partijen in elkaar stellen. Niets is minder waar. Door heldere afspraken te maken over de wijze van samenwerken, neemt het risico op een eventuele breuk in de relatie af. Partijen weten door de schriftelijke afspraken immers waar zij staan. Terwijl bij onduidelijkheid over ieders verantwoordelijkheden het risico op een conflict vaak alleen maar toeneemt.

Wat regelt u?
In de raamovereenkomst kunt u onder andere afspreken welke voorwaarden op deelopdrachten van toepassing zullen zijn. Dit kunnen immers de algemene voorwaarden van de aannemer, de onderaannemer of die van de opdrachtgever zijn. Verder kunt u een aantal algemene overkoepelende zaken regelen die van belang zijn voor het uitvoeren van deelopdrachten. Denk daarbij aan de verplichting om te allen tijde te beschikken over een deugdelijke bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de benodigde certificering.

De modelraamovereenkomst downloaden (kijk onder Documenten Projectdossier > Bedrijfsorganisatie)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de VHG Ondernemershelpdesk via 030 - 659 56 50 of ondernemershelpdesk@vhg.org.

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten