Opdrachtgevers:

Regeerakkoord: groene onderwijs bij OCW, bezuiniging teruggedraaid

Regeerakkoord: groene onderwijs bij OCW, bezuiniging teruggedraaid

donderdag 12 oktober 2017

Regeerakkoord: groene onderwijs bij OCW, bezuiniging teruggedraaid

Branchevereniging VHG is blij dat er na een lange periode nu een Regeerakkoord is gepresenteerd. Daarin is onder andere opgenomen dat het groene onderwijs zal worden ondergebracht bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) met een gelijke bekostiging als het overige onderwijs. De bezuiniging van 10 miljoen euro op dit onderwijs wordt teruggedraaid. Ook is er duidelijkheid over gelijke financiering per deelnemer in het groene onderwijs en erkenning voor de hechte tripartite samenwerking.

In het regeerakkoord staan ook verschillende maatregelen rond loondoorbetaling bij ziekte en het arbeidsrecht die als doel hebben om het werkgeverschap aantrekkelijker te maken. Ook zijn maatregelen opgenomen die de mogelijkheden om zzp’ers in te zetten als flexibele arbeidskrachten moeten beperken en die de verschillen tussen vaste en tijdelijke contracten verkleinen. Het kabinet laat op verschillende punten ruimte aan sociale partners om met alternatieven te komen.

Regeerakkoord Nieuwsbrief
VNO-NCW en MKB-Nederland hebben de voor ondernemers relevante plannen uitgelicht in de Regeerakkoord Nieuwsbrief. Zodra de bezetting van de ministersposten bekend is, zal VHG een inhoudelijke reactie geven op het Regeerakkoord, onder andere op voor onze branche belangrijke items zoals innovatie, onderwijs, energie en klimaat en de op handen zijnde Omgevingswet.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten