Opdrachtgevers:

RIVM werkt versneld aan Tijdelijke Landelijke Achtergrondwaarden PFAS

RIVM werkt versneld aan Tijdelijke Landelijke Achtergrondwaarden PFAS

donderdag 7 november 2019

RIVM werkt versneld aan Tijdelijke Landelijke Achtergrondwaarden PFAS

Op verzoek van staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat werkt het RIVM momenteel versneld aan Tijdelijke Landelijke Achtergrondwaarden voor PFAS af te leiden, zodat mogelijk vanaf 1 december aanstaande een hogere bepalingsgrens van kracht kan worden verklaard.

Om zeker te zijn dat ook daadwerkelijk op zeer korte termijn Tijdelijke Landelijke Achtergrondwaarden voor PFAS door het RIVM worden bepaald, vindt namens alle betrokken branche- en ondernemersorganisaties op dit moment intensief overleg plaats tussen koepelorganisaties VNO-NCW/MKB-Nederland en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dit met als doel zo spoedig mogelijk te beschikken over een hogere en werkbare bepalingsgrens.

Eerder bepaalde het RIVM al risicogrenzen voor PFAS in de bodem. Bij het bepalen van de achtergrondwaarde zal het RIVM rekening houden met de onzekerheid van de beperkte verzameling gegevens. Het RIVM blijft dan ook metingen in Nederland verrichten om in 2020 een definitieve achtergrondwaarde te kunnen bepalen.

Manifest
De versnelde actie vindt plaats naar aanleiding van de landelijke actiedag van de Stichting Grond in Verzet op het Malieveld in Den Haag op woensdag 30 oktober. Daar vroeg de bouwbranche samen met de groenbranche aandacht voor de problematiek rond stikstof en PFAS. Daarbij werd ook het Manifest 'Nederland staat op slot, politiek trek ’t vlot' aangeboden aan de verantwoordelijke ministers, de minister-president en de provincie- en gemeentebestuurders. Branchevereniging VHG heeft dit manifest dat samen met 30 branche- en ondernemersorganisaties van VNO-NCW en MKB-Nederland is opgesteld medeondertekend.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten