Opdrachtgevers:

Scherm tussen bestuurder en bijrijder verboden

Scherm tussen bestuurder en bijrijder verboden

donderdag 18 juni 2020

Scherm tussen bestuurder en bijrijder verboden

Het is niet toegestaan om doorzichtige schermen te plaatsen tussen de bestuurder en bijrijder in bedrijfswagens en personenauto’s. Dat heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bekend gemaakt, op advies van de RDW. Zo’n scherm kan namelijk nadelige gevolgen hebben voor de veiligheidsvoorzieningen, zoals gordels en airbags. Ook kunnen ze het zicht en de bewegingsvrijheid van de bestuurder belemmeren. 

Schermen in de breedterichting, tussen de voorstoelen en de achterbank, worden onder strikte voorwaarden wel toegestaan. De goede werking van gordels en airbags mag niet worden gehinderd, de schermen moeten van stevig materiaal zijn gemaakt en goed bevestigd zijn. Ook mag er geen sprake zijn van nadelige invloed op het zicht van de bestuurder tijdens het rijden en moet iedereen de auto in geval van nood ongehinderd kunnen verlaten.

Handhaving
De nieuwe regels worden nog verder uitgewerkt en gaan naar verwachting over twee maanden in. Totdat de regelgeving er is, moet ervoor worden gezorgd dat het scherm het zicht of de besturing niet hindert. De politie kan hierop controleren en zal in geval van onveilige situaties boetes uitdelen.

Het volledige advies kunt u vinden op de website van Rijksoverheid. Heeft u vragen over dit bericht, dan kunt u bellen naar 030-659 55 50 of een e-mail sturen aan ondernemershelpdesk@vhg.org.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten