Opdrachtgevers:

Schrijf nu in voor Boomproject van het Jaar 2018

Schrijf nu in voor Boomproject van het Jaar 2018

donderdag 17 mei 2018

Schrijf nu in voor Boomproject van het Jaar 2018

Naast de landelijke wedstrijd Tuin van het Jaar 2019 start ook de wedstrijd Boomproject van het Jaar 2018. Deze vakwedstrijd beleeft dit jaar zijn derde editie. De eerste twee rondes hebben laten zien dat geslaagde boomprojecten echt teamwerk is van boomspecialisten, opdrachtgevers, aannemers en kwekers. Dankzij de publiciteit rond de wedstrijd krijgen opdrachtgevers extra waardering voor dit veelzijdige vakmanschap. Dit draagt bij aan meer aandacht en budget voor goed ontworpen, aangelegde en onderhouden stads- en buitengroen. Meedoen aan de competitie? Inschrijven kan tot 15 juni.

Branchevereniging VHG daagt alle Nederlandse vakgenoten uit hun mooiste boomprojecten in te sturen. Is uw boomproject een inspiratiebron voor uw collega’s? Zijn er innovatieve technieken toegepast die breder bekend mogen worden? Bent u trots op de soepele samenwerking binnen het projectteam? Zijn er opvallende duurzame of maatschappelijke keuzes gemaakt die het project onderscheiden?

We nodigen u van harte uit om deze kennis te delen door uw project in te sturen voor de komende wedstrijd. Van donderdag 17 mei tot en met vrijdag 15 juni kunt u zich inschrijven. Op de inschrijfpagina vindt u ook de beoordelingscriteria. We zien uit naar uw inzending! De vakjury beoordeelt de inzendingen en bezoekt de aansprekende projecten om de winnaar van 2018 te kiezen.

De vakjury over het Maanplein in Heerlen van TGS, Boomproject van het jaar 2017:
“Een boom van een bepaalde leeftijd doet aanspraak op onze emotie”, is de stelling van de ontwerper van het Maanplein, waar de vijf mooie, grote, volwassen honingbomen een fantastisch ‘extra’ aan de kersverse, smaakvolle en ruim opgezette bebouwing geven”

“De jury is enthousiast over het uitgangspunt dat de boomplaats ‘low-tech’ is ingericht, zonder ingewikkelde en onderhoudsgevoelige technologie, die als voorbeeld dient voor vergelijkbare projecten in stedelijke verdichtingsgebieden.”

“Het ‘waarom’ van dit project is heel duidelijk en mag groenbeheerders en boomspecialisten in het land inspireren om bomengroen te zien als een waardevol deel van een groter geheel, met een groter doel. Want deze vijf honingbomen dragen bij aan de fijne, veilige en luxe beleving van de openbare ruimte, een juiste impuls; iets dat decennialang heeft ontbroken in het sterk verwaarloosde en criminele stationsgebied van Heerlen. Hun maatschappelijke en visuele impact in combinatie met de uitstekende vakkundige aanleg maakt dit boomproject tot de winnaar: een in alle opzichten aansprekend Boomproject van het Jaar 2017!”

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten