Opdrachtgevers:

Son en Breugel eerste gemeente met gescheiden rioolbelasting

Son en Breugel eerste gemeente met gescheiden rioolbelasting

donderdag 14 februari 2019

Son en Breugel eerste gemeente met gescheiden rioolbelasting

Als eerste gemeente in Nederland stelt het Brabantse Son en Breugel een gescheiden tarief in voor de rioolheffing. Hemelwater afkoppelen wordt voortaan beloond met een korting van 50 euro per jaar en een eenmalige subsidie van 300 euro. 

Donderdagavond 7 februari ging de gemeenteraad unaniem akkoord met het belastingvoorstel. Voor Nederland is het een unieke wijziging in het rioolbelastingsysteem. De rioolheffing wordt in tweeën gesplitst: voor de afvoer van afvalwater geldt de normale rioolheffing, maar voor ‘schoon’ regenwater betalen alleen nog burgers en bedrijven die de hemelwaterafvoer via het riool laten lopen.

Branchevereniging VHG heeft, ook namens de Green Deal Groene Daken, meegedacht met dit belastingontwerp. Mario Geuze, beleidsadviseur bij Branchevereniging VHG: “Dit is een hele belangrijke stap op weg naar meer bewustwording. Want als hemelwater wordt afgekoppeld, moet je nadenken over wateropvang op eigen terrein. Vergroening, zoals in het concept De Levende Tuin, kan daarin een belangrijke rol vervullen." 

De Levende Tuin
Met het concept De Levende Tuin wil Branchevereniging VHG laten zien dat een levende tuin de natuur dient en dat er met groen ook andere maatschappelijke en economische waarden vervuld kunnen worden. De bladerbare versie van het handboek is online op onze website te bekijken. Wilt u aan de slag met de vernieuwde Handleiding De Levende Tuin? Klik hier  om de handleiding (versie 2) te bestellen.


 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten