Opdrachtgevers:

Subsidie voor taalcursussen

Subsidie voor taalcursussen

donderdag 23 april 2020

Subsidie voor taalcursussen

Van 1 tot en met 31 mei kan er weer subsidie worden aangevraagd bij Tel mee met Taal. Dit project richt zich op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. Ook werkgevers kunnen subsidie aanvragen.

Er kan subsidie worden aangevraagd voor cursussen taal, rekenen en/of digitale vaardigheden gericht op werknemers met een beperktere taalvaardigheid. Dit geldt ook voor zzp’ers met wie wordt samengewerkt, of andere werknemers waar een minder duurzame arbeidsrelatie mee is aangegaan, zoals op tijdelijke plaatsen, proefplaatsen, beschut werk e.d. Het maakt niet uit of de werknemer Nederlands als moedertaal heeft of dat het gaat om een (arbeids)migrant. De subsidie kan gebruikt worden voor een of meerdere opleidingstrajecten of cursussen.

Bedragen
Er is ruim 4 miljoen euro in totaal beschikbaar, per aanvraag max 125.000 euro.

Voordelen op de werkvloer
Investeren in basisvaardigheden op de werkvloer heeft verschillende voordelen. Zo worden er minder fouten gemaakt en werkstress én ziekteverzuim gaan omlaag. Ook krijgen werknemers doorgaans meer zelfvertrouwen en ze kunnen zelfstandiger werken. Veel werkgevers die geïnvesteerd hebben in een taalcursus op de werkvloer merken dat medewerkers efficiënter en effectiever communiceren en zich meer betrokken voelen bij de organisatie. Hier vindt u mooie voorbeelden van werkgevers die investeerden in taal op de werkvloer.

Meer informatie
Alle informatie over de subsidieregeling is te vinden op de website van Tel mee met Taal. Tel mee met Taal is een initiatief van de ministeries van BZK, OCW, SZW en VWS.  Heeft u vragen over de subsidieregeling?  Neem dan contact op met DUS-i. De contactgegevens van DUS-i vindt u hier.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten