Opdrachtgevers:

Subsidieregeling ‘Schoolplein van de toekomst’ groot succes

Subsidieregeling ‘Schoolplein van de toekomst’ groot succes

donderdag 5 juli 2018

Subsidieregeling ‘Schoolplein van de toekomst’ groot succes

De subsidieregeling voor ‘Schoolpleinen van de toekomst’ is een doorslaand succes. Twee maanden na de openstelling hebben al meer dan 50 scholen aangegeven dat ze hun schoolpleinen groener willen maken met financiële steun van de provincie, de vier Brabantse waterschappen, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het interbestuurlijk programma Jong Leren Eten. En er zijn nog aanvragen onderweg.

Besloten is het voor 2019 gereserveerde subsidiebedrag naar voren te schuiven. Dit jaar kunnen daarom nog meer scholen een aanvraag indienen en snel aan de slag met een mooie, gezonde, klimaatbestendige en natuurlijk avontuurlijke buitenruimte.

Gemeenten haken aan
Via de subsidieregeling ‘Schoolpleinen van de toekomst’ is maximaal € 14.000 euro subsidie beschikbaar voor scholen die hun plein gezond, klimaatbestendig en natuurlijk avontuurlijk willen maken. Ook gemeenten kiezen er vaak voor om aan te sluiten en mee te betalen aan een klimaatbestendiger schoolplein. 

Op meerdere plaatsen nemen partijen initiatieven voor het organiseren van inspiratiebijeenkomsten voor scholen. Dit najaar komen er waarschijnlijk bijeenkomsten in Eindhoven, Groene Woud en West- Brabant.

Informatie delen
Er wordt gewerkt aan een website, www.schoolpleinenbrabant.nl om informatie over dit project te delen. Op de kaart is nu al te zien waar de scholen zitten die een aanvraag gehonoreerd hebben gekregen. Ook voorbeelden van schoolpleinen en inzet van gemeenten kunnen een plaats op de kaart krijgen. Heeft u leuke filmpjes, foto’s, voorbeelden van mooie schoolpleinen? Of wilt u bijeenkomst organiseren voor scholen in uw regio? Mail de suggesties naar schoolpleinen@brabant.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten