Opdrachtgevers:

Succesvolle bijdrage VHG-hoveniers aan inzamelactie taxus

Succesvolle bijdrage VHG-hoveniers aan inzamelactie taxus

vrijdag 1 december 2017

Succesvolle bijdrage VHG-hoveniers aan inzamelactie taxus

In totaal 70 VHG-lidbedrijven hebben deze zomer meegedaan aan de actie ‘Hoveniers snoeien voor leven’. Zij hebben hun taxussnoeisel aangeboden aan de organisaties ‘Taxus voor Hoop’ en de ‘Taxustaxi’. De deelnemende hoveniersbedrijven doneerden bovendien bijna € 6.000,- aan goede doelen op het gebied van kankerbestrijding. Landelijk werd dit jaar zo’n 500 ton taxussnoeisel ingezameld, goed voor bijna 4.000 chemokuren.

Het snoeisel van de Taxus Baccata bevat een belangrijke grondstof (baccatine) voor het maken van geneesmiddelen, waarmee tijdens chemotherapie kanker bestreden kan worden. Tijdens de inzamelactie, die liep van juni tot ongeveer september, konden tuinbezitters hun taxushaag laten snoeien door een VHG-hovenier. Deze heeft het snoeiafval vervolgens aangeboden bij ‘Taxus voor Hoop’ (voorheen ‘Vergroot de Hoop’) of de ‘Taxustaxi’.

De hoveniers ondersteunen met deze inzamelactie niet alleen een goed doel. Ze hebben door hun deelname ook op een bijzondere manier de meerwaarde van groen laten zien. VHG draagt de inzamelactie een warm hart toe en heeft de deelnemende leden geholpen met een draaiboek en diverse communicatiemiddelen. Zij konden deze in hun eigen regio inzetten om de inzameling van taxussnoeisel tot een succes te maken. De actie was gericht op particuliere tuineigenaren en op zakelijke opdrachtgevers.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten