Opdrachtgevers:

Tussenstand inzamelactie taxus

Tussenstand inzamelactie taxus

donderdag 26 juli 2018

Tussenstand inzamelactie taxus

Op 4 juni is de inzameling van taxussnoeisel weer van start gegaan. De éénjarige twijgjes van deze groene heester worden gebruikt voor de kanker remmende medicijnen Paclitaxel en Docetaxel. Stichting Taxus Taxi, die de inzameling van het snoeisel verzorgt, is tevreden over de start van het seizoen. Tot op heden werd er voldoende snoeisel ingezameld voor de productie van 1.700 chemotherapieën. 

 

Dit jaar is de doelstelling vastgesteld op 3.500 behandelingen. Er zijn dus nog heel wat taxiritjes nodig om dit mogelijk te maken. De aanhoudende droogte en het warme weer zorgen ervoor dat mensen minder tuinieren. Dit is bij de stichting goed te merken. Aan het begin van het seizoen stond de telefoon roodgloeiend. Toen het warm werd, was dit snel bekoeld.

Snoeisel aanbieden
Snoeisel kunt u aanbieden vanaf één volle kruiwagen of half gevulde Taxus Taxi Tas. De inzameling loopt zeker nog tot eind augustus. Daarna is de kans groot dat de hoeveelheid werkzame stof in de plant dusdanig afneemt, dat het niet langer bruikbaar is. Houd voor de exacte einddatum van de Taxus Taxi Actie 2018, de website of sociale media van de stichting in de gaten. Voor het indienen van een ophaalverzoek kunt u terecht op de website van Taxus Taxi. Hier vindt u ook de uitgiftepunten van de Taxus Taxi Tassen bij u in de buurt.

Méér bekendheid
Nog lang niet iedereen is bekend met de inzameling van het snoeisel. Mond tot mond is een van de belangrijkste middelen om de bekendheid te vergroten. Breng daarom het onderwerp ook eens ter sprake tijdens gesprekken met uw klanten met het verzoek dit door te vertellen.


Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten