Opdrachtgevers:

Uitgebreide aandacht voor i-Tree tijdens Boominfodag

Uitgebreide aandacht voor i-Tree tijdens Boominfodag

donderdag 4 april 2019

Uitgebreide aandacht voor i-Tree tijdens Boominfodag

Op 14 februari nam de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen, als voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het eerste exemplaar in ontvangst van de publicatie ‘De baten van bomen, resultaten van i-Tree Eco in Nederland’. Het enthousiasme om met i-Tree te gaan werken is groot. Niet vreemd, want i-Tree maakt de ecosysteemdiensten van bomen inzichtelijk en drukt de waarde van bomen uit in euro’s. Ook tijdens de Nederlandse Boominfodag, die op 16 en 17 mei plaatsvindt in Apeldoorn, komt i-Tree uitgebreid aan bod. 

De Zweedse wetenschapper Johan Östlund laat zien hoe de resultaten vanuit i-Tree het beste te communiceren zijn. Pas door kwalitatief goede communicatie, heeft het instrument de beoogde impact. Östlund geeft ook een workshop waarin hij de deelnemers meeneemt in de gebruikersmogelijkheden van i-Tree Eco en Canopy.

Ontwikkeling en toepasbaarheid
Voormalig projectleider Henry Kuppen laat in een presentatie de mogelijkheden en kansen van i-Tree zien aan de hand van Nederlandse praktijkvoorbeelden. Hij schetst via scenario’s hoe i-Tree een kijkje in de toekomst kan geven en hoe baten van bomen zich gaan ontwikkelen. Fons van Kuik (WUR) geeft een presentatie over de onderliggende modellen van i-Tree en de ontwikkelingsmogelijkheden die er voor Nederland nog zijn.

Naast i-Tree komen tijdens de Nederlandse Boominfodag onderwerpen aan bod als assetmanagement, bomenbeleid, ziekten & plagen, technologie en juridische vraagstukken.

Bent u erbij? Meld u tot 15 april aan met 20% korting
De vernieuwde Nederlandse Boominfodag combineert de inhoudelijke expertise van Jan-Willem de Groot met de netwerken van Stadswerk, Branchevereniging VHG en Research Fellow Urban Forestry van TU Delft. In een festival-achtige setting kunt u als bezoeker ook getuige zijn van de Nederlandse Klimkampioenschappen en deelnemen aan door de gemeente Apeldoorn, gastheer én Europese Bomenstad 2019, georganiseerde interessante praktijkexcursies. Het complete programma vindt u hier. Direct aanmelden kan via deze link. Doet u dat voor 15 april, dan ontvangt u 20% korting op de entree.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten