Opdrachtgevers:

Uitslag e-mail poll: ondernemers positief gestemd over vierde kwartaal 2018

Uitslag e-mail poll: ondernemers positief gestemd over vierde kwartaal 2018

donderdag 4 oktober 2018

Uitslag e-mail poll: ondernemers positief gestemd over vierde kwartaal 2018

57,2 % van de ondernemers is positief tot zeer positief gestemd over het vierde kwartaal van 2018. Dat blijkt uit de e-mail poll die Branchevereniging VHG eind september heeft gehouden onder haar leden. 39,4% van alle respondenten verwacht een gelijkwaardig resultaat te behalen ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Tegenover de positief gestemden staat een percentage van 3,4% dat negatief tot zeer negatief is.

De resultaten van de poll bekijken.  

Door te selecteren kunt u het sentiment per specialisme bekijken.

Volgende poll
De volgende poll wordt aan het einde van het vierde kwartaal van 2018 verstuurd. Dan wordt gevraagd naar de verwachtingen voor Q1 2019. Heeft u nog vragen of wilt u deelnemen aan de Economische Barometer? Neem contact op met de VHG Ondernemershelpdesk via (030) 659 56 50 of stuur een mail naar ondernemershelpdesk@vhg.org.

Bijna 3 jaar omzetstijging voor VHG-leden
VHG-leden boekten in het tweede kwartaal van dit jaar 8,9% meer omzet dan in dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee stijgt hun omzet bijna drie jaar op rij. Dat blijkt uit de Kwartaalrapportage die het CBS heeft opgesteld. Daaruit blijkt ook dat een recordaantal ondernemers wordt belemmerd door personeelstekort.

Ook in het eerste kwartaal van dit jaar boekten de VHG-leden een omzetstijging (9,4%). De boomspecialisten bleven toen wat achter, maar realiseerden in het tweede kwartaal bijna 14% meer omzet dan in 2017. 

Personeelstekort
Bijna 4 op de 10 ondernemers in de branche ervaart in het tweede kwartaal een tekort aan arbeidskrachten. Niet eerder was dit aantal zo groot. Het aantal ondernemers dat deze belemmering ervaart, groeit al bijna 2 jaar onafgebroken. Het is momenteel de meestgenoemde belemmering, na weersomstandigheden. 19% van de ondernemers ervaart geen belemmeringen.

Klik hier om de CBS-kwartaalrapportages te bekijken.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten