Opdrachtgevers:

Uitzonderingen voor gewasbescherming op sportterreinen

Uitzonderingen voor gewasbescherming op sportterreinen

donderdag 2 april 2020

Uitzonderingen voor gewasbescherming op sportterreinen

Op 30 maart is in de Staatscourant de lijst gepubliceerd met uitzonderingen op het verbod op professioneel gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Buiten de landbouw mogen professionele gebruikers geen gewasbeschermingsmiddelen toepassen. Een ‘professionele gebruiker’ is iedereen die een middel buiten de privé-sfeer toepast, dus niet alleen aannemers, maar ook gemeente-ambtenaren of vrijwilligers die de sportvelden beheren. Op dat verbod geldt een aantal uitzonderingen. Voor sportvelden en de openbare ruimte zijn die uitzonderingen ingeperkt. De uitzonderingen gelden per 1 april 2020. Lees meer 

Een ‘uitzondering’ is gemaakt voor een onkruid, insect of schimmel, waarvoor het gebruik van een gewasbeschermingsmiddel nog onvermijdelijk is, ondanks dat een geïntegreerde gewasbescherming (ook IPM – Integrated Pest Management genoemd) wordt toegepast. Op de website van Onkruid Vergaat vindt u een handreiking, over het beheer van sportvelden met natuurgras, in de praktijk.

De lijst met uitzonderingen vindt u aan het einde van de regeling. Daarnaast het deskundigenadvies, waar de lijst op is gebaseerd.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten