Opdrachtgevers:

Uw bedrijfsproces verbeteren door evalueren

Uw bedrijfsproces verbeteren door evalueren

donderdag 18 april 2019

Uw bedrijfsproces verbeteren door evalueren

Voor veel bedrijven is de drukste periode van het jaar weer aangebroken. Veel projecten in de orderportefeuille en dus gaat alle aandacht uit naar een goede planning en uitvoering. Vaak regeert de ‘waan van de dag’. Even stilstaan bij hoe het loopt, schiet er dan geregeld bij in. Dat is jammer omdat juist door een regelmatige en bewuste evaluatie van projecten geleerd kan worden. Wat is goed gegaan en wat kan beter? En wat steken we daarvan op voor de volgende projecten? Branchevereniging VHG ontwikkelde daarvoor een handig hulpmiddel.

Evalueren doe je als team. Betrek daarom ook (zeker bij bijzondere projecten) de medewerkers in het bedrijf en eventuele samenwerkingspartners. Uit onderzoek blijkt dat medewerkers veelal het voorbereiden en begeleiden van projecten als belangrijkste verbeterpunten benoemen om faalkosten te reduceren. Doordat projectevaluaties echter niet worden uitgevoerd, blijven dergelijke bevindingen vaak onopgemerkt en faalkosten onnodig hoog, juist in de drukste periode van het jaar!

Betrokkenheid
Het uitvoeren van projectevaluaties levert niet alleen waardevolle verbeterpunten op. Omdat u gebruik maakt van de (vak)kennis van uw medewerkers en samenwerkingspartners, versterkt dat ook hun betrokkenheid.

Evaluatieformulier
Voor het evalueren heeft Branchevereniging VHG een voorbeeld van een evaluatieformulier ontwikkeld. Dit formulier kan als agenda dienen voor uw projectevaluaties. Uiteraard kunt u zelf nog onderwerpen toevoegen.

U vindt het evaluatieformulier hier (klik na inloggen op ‘Documenten Projectdossier’ en kies in de lijst voor ‘Evaluatieformulier’).

Voor meer informatie kunt u uiteraard contact opnemen met de VHG Ondernemershelpdesk via 030 - 659 56 50 of ondernemershelpdesk@vhg.org.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten