Opdrachtgevers:

Van de Haar Groep wint Heemprijs 2017

Van de Haar Groep wint Heemprijs 2017

maandag 2 oktober 2017

Van de Haar Groep wint Heemprijs 2017

Van de Haar Groep heeft de Heemprijs 2017 gewonnen. Ze sleepten deze titel in de wacht met hun project in Kroondomein het Loo waar ze graslanden verschraalden en deze ingezaaid hebben met Heem-mengsel. Het gehele project is uitgevoerd in samenwerking met Buiting Advies, ecologisch adviesbureau. De jury prees Van de Haar Groep voor het feit dat de visie van de betrokken ecoloog zo goed terug te zien was in het resultaat. Een toonbeeld een goede samenwerking tussen de opdrachtgever, een ecologisch adviesbureau en een groenaannemer. 

Kroondomein het Loo had de wens om in hun graslanden de biodiversiteit te verhogen. Er werd al een aantal jaren verschralingsbeheer toegepast, maar zonder het gewenste resultaat. Van de Haar Groep heeft op twee proeflocaties de bodem voedselarm gemaakt door deze af te plaggen met een ‘Field Top Maker’. Vervolgens is er een kruidenrijk Heem-mengsel (mengsel van inheemse bloemen en kruidensoorten) ingezaaid. De kruiden hebben zich goed ontwikkeld en een impuls gegeven aan zowel de biodiversiteit als de belevingswaarde van de twee proeflocaties.

Over Heem
Heem is een samenwerkingsverband tussen vier ecologische adviesbureaus en acht groenaannemers. We bieden het volledige traject, van advies, realisatie en beheer van natuurlijke vegetaties in de landschappelijke en stedelijke omgeving. De benodigde inheemse zaden vermeerderen wij onder strikte condities op onze eigen kwekerij. Het draait bij al onze activiteiten om unieke kennis en ervaring. Daarom kunnen we garantie geven op het eindbeeld van de projecten die we begeleiden.


De Heemprijs wordt jaarlijks uitgereikt op de Heemdag aan een bij Heem aangesloten groenaannemer die in het afgelopen jaar het meest in het oog springende project met Heemmengsel heeft gerealiseerd.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten