Opdrachtgevers:

Veel belangstelling voor VHG-regiobijeenkomsten over Groene Schoolpleinen

Veel belangstelling voor VHG-regiobijeenkomsten over Groene Schoolpleinen

donderdag 25 oktober 2018

Veel belangstelling voor VHG-regiobijeenkomsten over Groene Schoolpleinen

Branchevereniging VHG organiseert dit najaar diverse regiobijeenkomsten rond actuele thema's. Zo verzorgden Kim van der Leest en Jolanda Maas in oktober twee bijeenkomsten over Groene Schoolpleinen, waarbij De Levende Tuin als uitgangspunt geldt. Zowel in Deventer als in Akersloot was de zaal goed gevuld met geïnteresseerde leden.

Jolanda Maas – werkzaam aan de VU Amsterdam – doet al zo’n 13 jaar onderzoek naar de relatie tussen groen en gezondheid. Sinds 2012 richt ze zich ook op de effecten van groene schoolpleinen op kinderen. Verschillende onderzoeken tonen aan dat groen een positieve invloed heeft op het bewegen van kinderen, hun concentratievermogen, het verminderen van stress en nog meer factoren.

Natuurtekort
“Groen is een krachtig instrument”, aldus Maas. Veel kinderen in de stedelijke gebieden hebben een ‘natuurtekort’. Daarom is het volgens haar goed om groen dichter bij de kinderen te brengen, onder andere door meer groene schoolpleinen aan te leggen.

Realisatie
Hoe ziet zo’n groen schoolplein er dan uit? Op deze vraag kon bioloog en belevingsdeskundige Kim van der Leest antwoorden bieden. Dat deed zij aan de hand van de VHG-handleiding Groene Schoolpleinen en de vernieuwde handleiding De Levende Tuin die zij voor VHG ontwikkelde. Beide handleidingen bevatten praktisch toepasbare tips en voorbeelden voor groenprofessionals en hun opdrachtgevers.

Na de presentaties gingen de deelnemers in groepen aan de slag met het – op papier – vergroenen van een schoolplein.

Andere thema’s
Wilt u ook een regiobijeenkomst bijwonen?

Op maandag 29 oktober is er een bijeenkomst rond het thema 'Out-of-the-box' met een presentatie van communicatietrainer Dan van der Steen en een rondleiding bij BVB Substrates in De Lier (regio Zuidwest Nederland).
Op 13 november verzorgen de trainers van  Bex Communicatie nog een avond over Personeel & Imago in Woudenberg (regio Midden-Nederland).

Bent u niet gevestigd in de regio waar een bijeenkomst plaatsvindt? Geen probleem!
U kunt ook deelnemen buiten uw eigen regio.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten