Opdrachtgevers:

Veilig internetten en e-mailen

Veilig internetten en e-mailen

vrijdag 21 augustus 2020

Veilig internetten en e-mailen

Iedere dag zenden en ontvangen u en uw klanten honderden e-mails. Helaas zijn die niet altijd optimaal beveiligd vanwege onvoldoende gebruik van moderne internet- en e-mailstandaarden. Hierdoor loopt u een onnodig groot risico om slachtoffer te worden van cybercriminelen die spoofing (vervalsen van kenmerken) en phishing e-mail gebruiken om geld te verdienen aan bijvoorbeeld nepfacturen of ransomware-aanvallen (aanvallen met gijzelsoftware). 

Valse websites
Volgens het Cybersecuritybeeld Nederland 2020, opgesteld door Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, is phishing e-mail de meest gebruikte eerste stap voor het uitvoeren van een aanval. Bij phishing e-mail worden mensen gelokt naar een valse website, die een kopie is van de echte website, om ze daar – nietsvermoedend – te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord of hun creditcardnummer. Dit was bijvoorbeeld het geval bij de ransomware-aanval bij de Universiteit Maastricht, waarbij aanvallers twee maanden vóór de ransomware-aanval toegang kregen tot het netwerk omdat medewerkers een link uit een phishing e-mail hadden geopend.

Ook bij mkb
Aanvallers beperken zich echter niet alleen tot grote organisaties, maar richten hun pijlen ook steeds vaker op kleine organisaties. Uit onderzoek blijkt dat bijna één op de drie mkb'ers wordt bestookt met phishing e-mails en nepfacturen.

Doe de test
Met de campagne ‘E-mail veilig’ stimuleert de Veilige Email Coalitie ondernemers om te onderzoeken of ze veilig e-mailen. En helpen hen om, samen met het bedrijf dat hun website verzorgt, de benodigde stappen te zetten. Kijk op de website en naar de animatie en test of u al veilig e-mailt. Zo niet, neem dan contact op met het bedrijf dat uw website verzorgt. Scoort u wel al 100% op de test, laat dat dan weten via vraag@internet.nl. Dan sturen zij u een feestelijk pakket om het te vieren.  

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten