Opdrachtgevers:

Veilig werken met aangedreven handgereedschap

Veilig werken met aangedreven handgereedschap

donderdag 16 april 2020

Veilig werken met aangedreven handgereedschap

Hoveniers en groenvoorzieners werken vaak met accu- of motoraangedreven gereedschappen. Denk aan de heggenschaar, de stenendoorslijpmachine en de bladblazer. Het is niet alleen fysiek belastend, maar zorgt ook voor lawaai, trillingen en stof. En soms ook voor uitlaatgassen. Door op de juiste manier met deze gereedschappen te werken, wordt het werk niet alleen prettiger maar ook gezonder en veiliger. Hoe dat moet, staat beschreven in de arbocatalogus voor hoveniers en groenvoorziening. Wist u bijvoorbeeld dat op bijna iedere bladblazer eenvoudig een tweehandenbediening kan worden gemonteerd? Zo voorkomt u overbelasting bij langdurig bladblazen met één hand. 

De arbocatalogus hoveniers en groenvoorziening is geschreven door VHG-werkgevers en werknemers samen met Stigas. De arbocatalogus wordt vaak geactualiseerd en bevat de laatste werkmethoden en technieken. Werkgevers vinden in de arbocatalogus informatie om hun werknemers goed voor te lichten. Voor werknemers zijn er voor de meest risicovolle werkzaamheden praktische checklisten voor de dagelijkse praktijk.  

Vragen?
Wilt u weten hoe u uw medewerkers het beste voorlicht? Sla ook uw risico-inventarisatie erop na of neem vrijblijvend contact op met uw Stigas preventieadviseur. Hij of zij helpt u graag verder.

Foto: Zo (persoon links) werk je op een goede manier! Meer hierover kunt u lezen in de arbocatalogus.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten