Opdrachtgevers:

Veilig Zakelijk Internetten: bewustwording van uw medewerkers

Veilig Zakelijk Internetten: bewustwording van uw medewerkers

donderdag 12 april 2018

Veilig Zakelijk Internetten: bewustwording van uw medewerkers

Hoe kleiner uw onderneming, hoe groter het risico dat uw medewerkers niet weten hoe ze veilig met uw bedrijfsdata moeten omgaan. Natuurlijk kunt u allerlei technologische maatregelen treffen om cybercriminelen buiten de deur te houden, maar die beschermen uw hoveniersbedrijf niet als een medewerker op een phishingmail klikt. 

 

Cyberaanvallen worden steeds geavanceerder en we worden eenvoudig voor de gek gehouden door e-mails, links en bijlagen die eruitzien als normale verzoeken. Er zijn slechts enkele klikken voor nodig om uw bedrijf slachtoffer te laten worden van ransomware, virussen en malware. Met alle gevolgen van dien voor uw waardevolle zakelijke data en imago.

 

Gevolgen
Uit onderzoek van de Haagse Hogeschool blijkt dat vrijwel de helft van de Nederlandse mkb-ondernemers te maken heeft gehad met cybercrime. De gevolgen daarvan kunnen groot zijn. Uw bedrijfsinformatie kan bijvoorbeeld worden gegijzeld door ransomware. Dat stelt u voor de keuze: zakendoen met criminelen of afscheid nemen van uw gegijzelde bestanden. Ook kunnen  waardevolle gegevens - wat te denken van uw ontwerpen - buit gemaakt worden. En in sommige gevallen kunnen kwaadwillenden een hele tijd op uw systemen rondneuzen zonder dat u ook maar het minste vermoeden heeft.

Gratis risicoscan
Naast technologische bescherming is het dus cruciaal om uw mensen bewust te maken van de gevaren van cybercrime. Alleen door bewustwording onder uw personeel bereikt u als ondernemer een bepaalde staat van beveiliging. De zwakste schakel in security blijft immers altijd de mens. Op de website van Veilig Zakelijk Internetten kunt u uw kennis over security testen en bovendien een gratis risicoscan uitvoeren die u vertelt hoe het staat met de beveiliging van uw bedrijf.

Normaal gesproken kost deze risicoscan 300 euro, maar doordat MKB-Nederland en de overheid het belangrijk vinden dat het Nederlandse mkb goed beveiligd is, is de scan nu tijdelijk gratis. Laat deze kans dus niet liggen om inzicht te krijgen in uw huidige staat van security.

Doe de gratis Cyber Risico Scan

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten