Opdrachtgevers:

Veilig Zakelijk Internetten – De keerzijde van ‘the Internet of Things’

Veilig Zakelijk Internetten – De keerzijde van ‘the Internet of Things’

donderdag 31 mei 2018

Veilig Zakelijk Internetten – De keerzijde van ‘the Internet of Things’

Nieuwe ontwikkelingen, zoals het Internet of Things (IoT), bieden groenbedrijven enorme kansen als het gaat om efficiëntere inzet van mensen en middelen. Denk maar eens aan slimme steden waarin gebruik wordt gemaakt van sensoren om de openbare ruimte te beheren.Onveilige apparaten
Onderzoek van de Haagse Hogeschool wijst uit dat 76 procent van de mkb-ondernemers IoT-apparatuur met het internet verbonden heeft. Met het toenemende aantal aan internet gekoppelde apparaten, stijgt ook het aantal mogelijkheden voor hackers om uw onderneming kwaad te doen. De veiligheid van deze relatief nieuwe technologie is een ondergeschoven kindje in de wens apparaten zo snel mogelijk op de markt te brengen. Daardoor kunnen onveilige apparaten door kwaadwillenden gebruikt worden als ingang naar uw groenbedrijf en functioneren als poort om data te stelen of ongeoorloofd af te luisteren. 

Ongeautoriseerde toegang
Mkb-ondernemers staan voor een grote uitdaging, want u moet eigenlijk ieder apparaat met een ip-adres in de gaten houden. Bovendien is er andere beveiligingssoftware nodig en is het cruciaal om inzicht te hebben in wat er op uw netwerk gebeurt en met welke kwetsbaarheden dat gepaard gaat. Onveilige IoT-apparatuur is een regelrechte nachtmerrie voor een ondernemer. Het gevaar zit niet zozeer in de apparaten zelf als wel de ongeautoriseerde toegang die via die hardware naar belangrijke gegevens kan leiden.

Gratis risicoscan
Wilt u weten hoe het staat met de beveiliging van uw groenbedrijf? Doe dan de gratis risicoscan op www.veiligzakelijkinternetten.nl. Die vertelt u in korte tijd hoe de zaken ervoor staan en wat u met uw IT-partner kunt doen om mogelijke kwetsbaarheden aan te pakken. 

Normaal gesproken kost deze risicoscan 300 euro, maar doordat MKB-Nederland en de overheid het belangrijk vinden dat het Nederlandse mkb goed beveiligd is, is de scan nu tijdelijk gratis. Laat deze kans dus niet liggen om inzicht te krijgen in uw huidige staat van security.

Doe de gratis Cyber Risico Scan

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten