Opdrachtgevers:

Veilig Zakelijk Internetten – Doe de AVG miniscan

Veilig Zakelijk Internetten – Doe de AVG miniscan

donderdag 22 maart 2018

Veilig Zakelijk Internetten – Doe de AVG miniscan

U moet als hovenier in mei 2018 voldoen aan de nieuwe privacyregels. Die staan in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wet stelt strenge eisen aan hoe u met privacygevoelige informatie omgaat. Ook al heeft u niet zo heel veel privacygevoelige gegevens op uw computer staan, toch moet u voldoen aan de wet. U krijgt als hovenier de verplichting om aan te kunnen tonen dat u er alles aan hebt gedaan om de privacy van klanten, medewerkers en partners te waarborgen.

Om klaar te zijn voor deze nieuwe wet is het nodig om IT-systemen op orde te hebben, computers en telefoons te beveiligen, contracten te sluiten met derden over de uitwisseling van gegevens en vast te leggen wie in uw bedrijf welke privacygevoelige gegevens mag inzien. Deze zaken verschillen niet zoveel met de maatregelen die nodig waren voor de meldplicht datalekken. Toch is er een wezenlijk verschil: de boete als het onverhoopt toch mis gaat. Die is bij de AVG vele malen hoger dan bij de meldplicht datalekken. En het gevaar van een datalek ligt al gauw op de loer. Bijvoorbeeld als u per ongeluk meerdere adressen in het Aan- of CC-veld van een e-mail zet.

Bent u al klaar voor deze Algemene verordening gegevensbescherming? Uit onderzoek blijkt dat veel Nederlandse mkb-bedrijven geen idee hebben wat de nieuwe wet inhoudt. Dat kan een kostbaar gebrek aan kennis worden, want de boetes die de toezichthouder kan opleggen lopen op tot twintig miljoen euro of 4 procent van de jaaromzet.

Weet u welke rechten en plichten u heeft onder de nieuwe privacywetgeving? En welke risico’s u loopt als u de zaken niet op orde heeft? Met de AVG miniscan krijgt u een kort advies over de belangrijkste thema’s van de nieuwe wetgeving.

Doe AVG miniscan

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten