Opdrachtgevers:

Veilig Zakelijk Internetten: wat kunt u doen?

Veilig Zakelijk Internetten: wat kunt u doen?

donderdag 1 maart 2018

Veilig Zakelijk Internetten: wat kunt u doen?

Branchevereniging VHG neemt deel aan het programma Veilig Zakelijk Internetten, een gezamenlijk initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland, gesteund door het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Veiligheid en Justitie. Doel van dit programma is om ondernemers meer bewust te maken van de impact van cybercriminaliteit op hun onderneming en de wijze waarop zij zich hiertegen kunnen weren. Hiervoor zijn verschillende tools ontwikkeld, zoals een gratis risicoscan.

Als groenprofessional mag u dan veelal buiten werken, ook voor u zijn de computer, e-mail en het internet niet meer weg te denken uit uw bedrijfsvoering. Online werken biedt u nieuwe kansen en de mogelijkheid uw klantenkring te laten groeien. Zelfs als u geen website, Facebook of Twitter heeft, is de kans groot dat u internet wel gebruikt voor bijvoorbeeld tuinontwerpen, uw bankzaken, belastingaangifte, het betalen van de lonen en het bestellen van voorraden.

Schade
Maar heeft u al eens stilgestaan wat de gevolgen zijn als u getroffen wordt door gijzelsoftware (ransomware) of als er privacygevoelige gegevens worden gestolen? Wist u dat u aansprakelijk bent wanneer de privacy van klanten of medewerkers geschonden wordt als gevolg van een inbraak op uw computer? Dat kan enorme financiële schade opleveren, om nog maar te zwijgen van de reputatieschade die op de loer ligt. 

Gratis risicoscan
Misschien denkt u dat uw bedrijf te klein of onvoldoende interessant is om de aandacht van cybercriminelen te trekken, maar dat is helaas niet het geval. Het midden- en kleinbedrijf is een aantrekkelijke prooi voor cybercriminelen, omdat deze bedrijven vaak minder goed beveiligd zijn. De toename van cybercrime is dan ook het grootst binnen het mkb, en daar hoort uw bedrijf ook bij! Tijd om uw bedrijf te wapenen. Een betere beveiliging begint met inzicht in de huidige stand van zaken. Doe daarom de gratis risicoscan op Veilig Zakelijk Internetten. In korte tijd weet u hoe de zaken ervoor staan en kunt u met uw IT-partner eventuele kwetsbaarheden aanpakken. 

Normaal gesproken kost deze risicoscan 300 euro, maar doordat MKB-Nederland en de overheid het belangrijk vinden dat het Nederlandse mkb goed beveiligd is, is de scan nu tijdelijk gratis. Laat deze kans dus niet liggen om inzicht te krijgen in uw huidige staat van security.

Doe de gratis Cyber Risico Scan

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten