Opdrachtgevers:

Veilig Zakelijk Internetten: wat u met technologie al kunt doen

Veilig Zakelijk Internetten: wat u met technologie al kunt doen

donderdag 5 april 2018

Veilig Zakelijk Internetten: wat u met technologie al kunt doen

Om het risico van datalekken en hacks voor uw hoveniersbedrijf te verkleinen, zijn er drie dingen die u kunt doen, ongeacht de grootte van uw onderneming: regelmatig een back-up maken, regelmatig uw beveiligingssoftware updaten en uw data beschermen. 

 


Back-up maken
Het regelmatig maken van een back-up is een eenvoudige maatregel die u ervan verzekert dat uw bestanden naar een veilig plek gekopieerd zijn. Mocht het nodig zijn, dan kunt u verloren gegane data weer terugzetten.

Beveiligingssoftware updaten
Uit onderzoek van de Haagse Hogeschool blijkt dat het overgrote deel van de Nederlandse hoveniers een firewall en antivirussoftware op zijn systemen heeft. Niet overal zijn deze beveiligingsmaatregelen up-to-date en daardoor kwetsbaar voor hacks. Regelmatig updaten is dus noodzakelijk. 

Data beschermen
Tot slot denkt u goed na over de bescherming van uw data, zeker in het licht van de nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) die in mei van kracht wordt. Want uiteindelijk is dat waar alle cybercriminelen achteraan zitten: informatie. Uw systemen kunnen aan de buitenkant nog zo goed beveiligd zijn, als uw data onbeschermd voor het grijpen liggen zodra een hacker toch binnenkomt, is alle moeite voor niets geweest. Zorg ervoor dat alles wat u qua data na aan het hart ligt, versleuteld wordt opgeslagen. Dan is het in de handen van cybercriminelen onbruikbaar en dus veilig.  

Gratis risicoscan
Weet u wat u allemaal kunt doen en heeft u voldoende maatregelen genomen om uw data en IT-omgeving tegen cybercriminelen te beschermen? Op de website van Veilig Zakelijk Internetten kunt u uw kennis over security testen. Bovendien kunt u een gratis risicoscan uitvoeren die u vertelt hoe het staat met de beveiliging van uw bedrijf. 

Normaal gesproken kost deze risicoscan 300 euro, maar tijdelijk is deze gratis. MKB-Nederland en de overheid vinden het namelijk belangrijk dat het Nederlandse mkb goed beveiligd is. Laat deze kans dus niet liggen om inzicht te krijgen in uw huidige staat van security!

Doe de gratis Cyber Risicoscan

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten