Opdrachtgevers:

VHG brengt groen onder de aandacht van Vaste Kamercommissie Economische Zaken en Klimaat

VHG brengt groen onder de aandacht van Vaste Kamercommissie Economische Zaken en Klimaat

donderdag 22 maart 2018

VHG brengt groen onder de aandacht van Vaste Kamercommissie Economische Zaken en Klimaat

Op woensdag 14 maart vond er een ontmoeting plaats tussen MKB-Nederland en leden van de Vaste Kamercommissie Economische Zaken en Klimaat in de Tweede Kamer. Een aantal brancheorganisaties, waaronder Branchevereniging VHG, werd in de gelegenheid gesteld om een onderwerp naar voren te brengen. VHG-directeur Egbert Roozen vroeg aandacht voor de toepassing van oplossingen met natuurlijk groen in kader van het Klimaatakkoord.

 

Onlangs stuurde minister Wiebes een brief naar de Tweede Kamer, waarin hij zijn aanpak voor het Klimaatakkoord uiteenzette. Binnen het onderdeel Gebouwde Omgeving is met name aandacht voor het afkoppelen van particuliere woningen van het gasnet. Roozen betoogde, dat ook oplossingen met natuurlijk groen een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de leefomgeving. Hij toonde daarbij het nieuwe handleiding van De Levende Tuin, waarin groene toepassingen in de particuliere tuin, de zorg, het onderwijs, bij woningbouwverenigingen, op bedrijverterreinen en in de openbare ruimte zijn uitgewerkt. Na afloop van de bijeenkomst bood hij, samen met de directeur van MKB-Nederland Leendert-Jan Visser, een exemplaar van het handleiding aan aan Isabelle Diks, voorzitter van de Vaste Kamercommissie. 

Foto: Van links naar rechts: Leendert-Jan Visser directeur van MKB-Nederland, Isabelle Diks, voorzitter van de Vaste Kamercommissie en VHG-directeur Egbert Roozen.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten