Opdrachtgevers:

VHG-communicatieschema klimaatinvloeden op beeldbestekken goed ontvangen

VHG-communicatieschema klimaatinvloeden op beeldbestekken goed ontvangen

donderdag 4 oktober 2018

VHG-communicatieschema klimaatinvloeden op beeldbestekken goed ontvangen

Gert Olbertijn (Stabilitas BV), Harro Verhoeven (CROW) en Richard Maaskant (VHG) hebben vorige week tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte het in opdracht van Branchevereniging VHG ontwikkelde communicatieschema gepresenteerd aan ondernemers, gemeentefunctionarissen en andere belanghebbenden. Met het schema kunnen opdrachtgevers en uitvoerende bedrijven bepalen of er sprake is van weers- of klimatologische omstandigheden die reden zijn om af te wijken van de overeengekomen afspraken in de opdracht (beeldbestek).

Door het schema te gebruiken kunnen nodeloze conflicten en boetes worden voorkomen en kan er vooraf beter worden ingespeeld op de te verwachten risico’s. Partijen kunnen zo flexibel anticiperen op de voortgaande klimaatverandering, die wellicht zorgt voor nog extremere omstandigheden.

Communicatie
Een prettige samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer van een beeldbestek hangt niet alleen af van een goed contract, maar vooral van de manier waarop je met elkaar omgaat. Communicatie, houding en gedrag, redelijkheid en billijkheid zijn noodzakelijk om mogelijke problemen door klimaatverandering het hoofd te bieden. 

Downloaden
Het communicatieschema en de presentaties van Gert Olbertijn en Harro Verhoeven kunt u vanaf de VHG-website downloaden. Voor meer informatie over het communicatieschema kunt u contact opnemen met de VHG-Ondernemershelpdesk via 030-659 56 50 of per e-mail ondernemershelpdesk@vhg.org.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten