Opdrachtgevers:

VHG helpt Amsterdam bij realiseren groene ambities

VHG helpt Amsterdam bij realiseren groene ambities

donderdag 19 november 2020

VHG helpt Amsterdam bij realiseren groene ambities

De gemeente Amsterdam gaat graag met VHG in gesprek over het groener maken van de openbare en publieke ruimte. Dat bleek nadat VHG op de Groenvisie 2050 van gemeente Amsterdam had gereageerd door aan te bieden de genoemde ambities in de Groenvisie 2050 ook daadwerkelijk mee te ondersteunen en te realiseren. Uiteraard met de groene kennis vanuit VHG-leden.

In de Groenvisie schetst Amsterdam een beeld van de hoofdstad als groene stad en hoe deze tussen nu en 2050 verder wordt vergroend. Amsterdam wil een groene stad zijn, voor nu en voor de generaties na ons. Een leefbare stad voor mens en dier, waar gezondheid, natuur, klimaatadaptatie en sociaal welzijn voorop staan. Voor iedereen die in er woont, werkt of op bezoek komt. Om dit te bereiken heeft de gemeente de ‘Groenvisie 2050’ gemaakt.

Contacten en tools
VHG heeft voorgesteld mee te denken in de projectplannen en de gemeente in contact te brengen met de deskundige groenprofessionals en de beschikbare tools zoals i-Tree, leidraad groene daken en gevels. Ook de nieuwe handleiding De Levende Openbare Ruimte bevat veel praktische inspiratie op het gebied van groene interventies in de gebouwde omgeving. Deze stelt VHG gemeente Amsterdam graag beschikbaar, naast de bestaande concepten van De Levende Tuin en Het Levende Gebouw.

Vele handen
Gemeente Amsterdam bedankt VHG voor dit aanbod en schrijft “Een groene en leefbare stad maak je met vele handen. Daarom is één van de vier principes van de Groenvisie: Aan groen werken we samen. De gemeente slaat daarbij graag de handen ineen met bewoners, ondernemers, corporaties, kennisinstellingen en andere organisaties, waaronder andere overheden. We gaan daarom graag met de VHG in gesprek over het groener maken van onze openbare en publieke ruimte”.

Voor meer informatie, klik hier.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten