Opdrachtgevers:

VHG lanceert plantenkennistest

VHG lanceert plantenkennistest

donderdag 3 september 2020

VHG lanceert plantenkennistest

Test je kennis in vijf vragen

Branchevereniging VHG heeft een interactieve plantenkennistest gelanceerd. Daarmee kunnen groenmedewerkers snel en makkelijk achterhalen hoe het staat met hun kennis van planten, bodem, materiaal en gereedschap. De kennisquiz is openbaar toegankelijk. Iedereen kan dus meedoen en ook anderen uitdagen.

Met dit nieuwe interactieve middel wil VHG groenmedewerkers stimuleren om de VHG Branche-opleiding te volgen. Deze vakgerichte avondopleiding biedt bestaande en nieuwe medewerkers in de groenbranche, zoals zij-instromers, de mogelijkheid om hun kennis van planten, bodem, materialen en gereedschappen te vergroten. Via de branche-opleiding is een erkend diploma te halen voor verschillende niveaus. De opleiding is dit jaar geactualiseerd en aangevuld met e-learnings.

Hoe werkt het?
Test je kennis is toegankelijk via de link http://testjekennis.vhg.org. Op het startscherm verschijnt een telefoon. Zodra je op de groene knop drukt, vertelt hovenier en beplantingsdeskundige Miranda Spaan over de VHG Branche-opleiding. Vervolgens nodigt zij je uit om je plantenkennis te testen.

Ruimte voor verbetering en ontwikkeling
De korte plantenkennistest bestaat uit vijf vragen die Miranda in korte filmpjes stelt. Bij een verkeerd antwoord geeft Miranda het goede antwoord en een bijpassende uitleg. Aan het einde van de test wordt de behaalde score zichtbaar. Wie twee of meer fouten heeft gemaakt, wordt attent gemaakt op de meerwaarde van de VHG Branche-opleiding en vindt een link naar de VHG-website met meer informatie over de opleiding. Ook voor wie weinig fouten heeft gemaakt, geldt: er is altijd ruimte voor ontwikkeling. 

Doe mee en daag ook collega’s uit!

Delen
Neem de proef op de som en doe mee met Test je kennis. Je hoeft geen speciale app te downloaden. Een link met de url http://testjekennis.vhg.org is genoeg. Delen via social media kan uiteraard ook, via de knoppen onder in het scherm van de test.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten