Opdrachtgevers:

VHG Ledenraad neemt afscheid van vakgroep- en regiobestuurders

VHG Ledenraad neemt afscheid van vakgroep- en regiobestuurders

donderdag 22 maart 2018

VHG Ledenraad neemt afscheid van vakgroep- en regiobestuurders

De tribune voor toehoorders was goed gevuld afgelopen dinsdag, tijdens de vergadering van de VHG Ledenraad. Tijdens deze bijeenkomst werd namelijk afscheid genomen van de bestuurders van de ‘oude’ regionale afdelingen en vakgroepen. Ruim 50 VHG-leden ontvingen een oorkonde en een bos bloemen als dank voor hun vaak jarenlange inzet.

Nu de nieuwe verenigingsstructuur sinds 1 januari dit jaar van kracht is, zijn er geen besturen meer in de regio’s. Ook zijn er geen vakgroepen meer met een bestuur. In plaats daarvan zijn er zes regio’s met elk een eigen adviesgroep, drie domeinen met ook een eigen adviesgroep en diverse platformen. Er zal ook een nieuwe Ledenraad worden gevormd die alle leden vertegenwoordigt. Tijdens de vergadering werd een notitie goedgekeurd die de vorming van deze nieuwe Ledenraad beschrijft. Een commissie van drie Ledenraadsleden gaat deze verder uitwerken.

Plannen
De Ledenraad stemde ook in met de plannen op hoofdlijnen van de domeinen, regio’s en platformen voor dit jaar, inclusief een voorstel voor de financiële dekking van de activiteiten. De domeinadviesgroepen, met vertegenwoordigers vanuit de regio’s, gaan deze plannen verder uitwerken.

Strategische koers
Verder kwam tijdens deze Ledenraadvergadering ook de aanzet voor de strategische koers van VHG voor de komende jaren aan bod. Ook werd er gesproken over de Floriade en de lobbyactiviteiten. Een artikel hierover leest u in het VHG Magazine van april.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten