Opdrachtgevers:

VHG levert input voor visie gezonde leefomgeving provincie Zuid-Holland

VHG levert input voor visie gezonde leefomgeving provincie Zuid-Holland

donderdag 24 januari 2019

VHG levert input voor visie gezonde leefomgeving provincie Zuid-Holland

Deze maand organiseerde de provincie Zuid-Holland twee bijeenkomsten om input te verzamelen voor een nieuwe visie op de gezonde leefomgeving. Branchevereniging VHG was aanwezig bij de sessie op 17 januari en bracht diverse suggesties ter tafel. Zo stelde VHG-directeur Egbert Roozen het concept van De Levende Tuin voor als een handig hulpmiddel bij het vergroenen van de openbare ruimte en op bedrijfsterreinen. Ook gaf hij een toelichting op de baten van groen voor mensen die wonen in zorginstellingen en voor kinderen op schoolpleinen

De discussie tussen de deelnemers aan de gesprekstafels leverde bovendien mooie aanknopingspunten op. Zo bracht een projectontwikkelaar in, dat groen nog onvoldoende op de agenda bij woningbouwcorporaties staat. In reactie daarop kon Egbert Roozen aangeven dat VHG trekker is van een onderzoek naar de groene businesscase voor corporaties. Dit onderzoek start binnenkort en wordt uitgevoerd door de Wageningen Universiteit in samenwerking met onder meer gemeente Den Haag en drie Haagse woningbouwcorporaties.

Biodiversiteit
Ook interessant was de inbreng van het Havenbedrijf Rotterdam om meer aandacht aan biodiversiteit te besteden en kon een koppeling worden gelegd met andere activiteiten op het gebied van groen door provincie Zuid-Holland. 

Visie
De provincie gaat alle input in de komende periode verwerken en bundelen in een visie, die na de verkiezingen aan het nieuwe College van Gedeputeerde Staten zal worden aangeboden. VHG heeft aangegeven graag bij de verdere uitwerking van de visie betrokken te blijven worden. 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten